24 април, 2024

PayPal планира съвсем скоро да позволява на клиентите си плащането с криптовалута при онлайн пазаруване в САЩ. Така потребителите ще могат да обръщат своите bitcoin cash или litecoin, държани в дигиталните PayPal портфейли, във фиатни валути и да се разплащат при checkout. Това се случва седмици след новините, че Visa приема криптовалутите като разплащателно средство.

С цели 29 милиона търговци, поддържащи PayPal инфраструктурата по света, то новата услуга би могла с лекота да увеличи употребата на криптовалутите в ежедневен план. Както знаем, още през октомври PayPal въведе крипто портфейлите, чрез които потребителите могат да купуват, продават или съхраняват криптовалути. Сегашната крачка обаче, легитимира допълнително Bitcoin, Ethereum, Litecoin и др., като част от новите разплащателни възможности.

Тъй като използването на цифрови плащания и дигитални валути се ускорява, въвеждането на Checkout с Crypto продължава да се фокусира върху насърчаването на масовото приемане на криптовалути, като същевременно продължава да предлага на клиентите на PayPal избор и гъвкавост по начините, по които те могат да плащат с помощта на портфейла PayPal“, каза Дан Шулман, президент и главен изпълнителен директор на PayPal. „Разрешаването на криптовалути да правят покупки в бизнеси по целия свят е следващата глава в стимулирането на повсеместното разпространение и масовото приемане на цифрови валути.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author