19 април, 2024

ec4u и BULPROS сключиха споразумение за обединяване на усилията, с цел предоставяне на следващо поколение cloud решения за ентърпрайзите. Комбинираната платформа има повече от 1400 служители в 25 офиса в 11 държави и е подкрепена от паневропейската компания за частни капиталови инвестиции Silverfleet Capital, която е инвестирала в мажоритарен дял в обединената компания.

Двете компании, ec4u и BULPROS, си сътрудничат от 2018 г. като партньори в областта на цифровите облачни решения и имат седалище съответно в Карлсруе, Германия и София. Основателите на компанията и съществуващите управленски екипи на двете компании ще останат като големи акционери и ще продължат да управляват слятото дружество. Сделката за сливане подлежи само на регулаторно одобрение.

В допълнение към своите конкурентни портфолио и експертни служители, двете компании създават силни връзки със стратегически технологични партньори, включително Salesforce, Microsoft, SAP, Oracle, IBM, Cisco и Snowflake.

Ивайло Славов, главен изпълнителен директор на BULPROS, коментира: „Развълнуван съм, че продължаваме да разширяваме отличното си партньорство с ec4u до комбинирана платформа, която ще помогне на нашите клиенти в тяхното пътуване в цифровата трансформация, като им осигури изживяване от следващо ниво. Радвам се, че Silverfleet Capital се присъединява към нас в реализирането на нашата визия да станем водещ партньор за Digital Cloud Experience за бизнесите.

Дейвид Лаукс, главен изпълнителен директор на ec4u, коментира: „След като работих толкова години заедно с BULPROS, от името на целия екип на ec4u, съм горд, че съм част от тази успешна история. С нетърпение очаквам да ускорим растежа си с ангажимента на Silverfleet Capital.“

ec4u и BULPROS са водещи доставчици на услуги в облачния пазар за цифрови бизнес решения, който е изключително привлекателен. Радваме се, че сме в състояние да ги подкрепим в отключването на пълния им потенциал за растеж в бъдеще,“ коментира от своя страна Д-р Кристиан Сюс, партньор в Silverfleet Capital.

Йоахим Браун, партньор в Silverfleet Capital, добави: „Както ec4u, така и BULPROS имат силни стратегически партньорства с водещите играчи в дигиталната платформа. Очакваме с нетърпение да помогнем на двете компании да проучат допълнителни области за сътрудничество и разширяване.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author