25 април, 2024

Stack Overflow обяви пускането на безплатен план за Stack Overflow for Teams.

Затворената част от платформата за споделяне на знания и колаборация, Stack Overflow for Teams, вече може да се използва безплатно от екипи до 50 човека. Не се изискват данни от кредитна карта и безплатната опция е валидна завинаги.

Безплатният план включва ChatOps интеграции със Slack и Microsoft Teams.

Ако все още не сте запознати със Stack Overflow for Teams, тя комбинира най-добрите черти на публичната платформа Stack Overflow като включва и допълнителни опции, които са предназначени за компании, които имат необходимост да споделят знания само вътрешнофирмено – т.е. само между членовете на екипите си. Повече информация може да разгледате на страницата Product Tour page.

“Развълнувани сме да предоставим възможността на всички, които преследват обща цел, да разработят колективна база от знания. Вярваме, че нашето технологично общество ще оцени нашата частна и в същото време безплатна среда за работа. Без значение дали става дума за стартъп, външен проект, потребителска група, проект с отворен код или хакатон, тези общности вече ще могат да задават въпроси, които могат да не представляват интерес за аудиторията на нашия публичен сайт, но да бъдат изключително важни за тях”, се казва в пост в официалния блог на Stack Overflow. 

На практика Stack Overflow for Teams е много гъвкава платформа. Тя може да бъде използвана за всичко – от подпомагане на нови служители, мигриране към нова инфраструктура, център за самообучение и т.н. От стартирането на Teams частта през 2018 г. платформата успя да спечели хиляди потребители от различен тип и работещи в различна област. Сред тях са Microsoft, Expensify, Box, Instacart и Unqork.

Според споделеното в блога на Stack Overflow, именно “open source” ентусиастите, които са в основата на платформата за вдъхновители на новата безплатна възможност.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,