20 април, 2024

Представяме ви Радостин Чолаков и Христо Хубенов от отбора победител на HackAUBG „InnovaOne“. Техният проект „GeoShare“ впечатли журито със своята иновация, идея и голям потенциал. Радо се занимава с разработката на проекта и приложението, докато на Христо фокусът е върху бизнес процесите – работа по презентацията и бизнес модела.

Какво чувствате след спечелването на HackAUBG?

Христо Хубенов: Мисля, че беше невероятно преживяване. Имахме малко време, но успяхме да изградим нещо страхотно. За последно бях на хакатон преди 2 месеца, но на HackAUBG бях много по-решителен.

Радостин Чолаков: Доказахме, че нашият екип наистина може да работи заедно и да изгражда интересни неща.

Какви са вашите роли в екипа?

Радостин: Аз съм деветокласник в Пловдив и се занимавах главно с разработването на приложението и програмирането, а Христо беше повече ангажиран с презентацията и бизнес модела.

Христо: Аз съм ученик в Харманли и заедно с Емануил Манолов изграждаме бизнес модела. Той е мой преподавател. Дарко Тачев е друг член на клуба, който ни помогна с презентацията. Цялата работа наистина бе комбинация от различни умения и хора.

И откъде се познавате и как сформирахте отбора?

Радостин: Събрахме се преди хакатона. Останалите работеха по проект за контрол на качеството на въздуха и водата. Извикаха ме, за да им помогна с моите умения по машинно обучение и софтуерно инженерство. Когато чухме за HackAUBG, решихме да участваме.

Можете ли да ни кажете за вашия печеливш проект GeoShare?

Христо: Той е насочен към динамиката на тълпата хора и може да послужи като система за управление на града. Градското ръководство и властите нямат подробна информация в реално време относно разпределението на хората, самите хора също нямат такава информация и следователно не могат да вземат оптимални решения когато възникне проблем. И така, по времето на хакатона успяхме да направим уебсайт и приложение.

Цялото интервю можете да прочетете в оригинален английски на DevStyleR.IO. 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author