20 април, 2024

Алфред Кели, изпълнителен директор на Visa, заяви в подкаста Fortune’s Leadership Next, че компанията за обработка на плащания е готова да улесни покупките на биткойн, както и функционалностите по харчене. Така ще има възможност за закупуване на биткойн с идентификационни данни на Visa, а стойността на криптовалутата ще може да бъде превеждана във фиатна валута и веднага изтеглена от което и да е от местата по света, на които се приема Visa. За справка – те са 70 милиона! 

Кели споделя, че Visa работи усилено, за да спечели ролята си на посредник във финансовите транзакции с биткойн, който все повече изглежда, че придобива мейнстрийм приемане. Също така, Visa планира използването и на стейбълкойн. Компанията признава, че биткойн, както и стабилните монети, имат сериозен потенциал да се превърнат в основно разплащателно средство. Кели споделя също, че си сътрудничат с около 35 партньори, свързани със стабилни монети и обяснява, че „това са валути, които са обезпечени с фиат, но позволяваме този превод във фиатни валути и в портфейли, където е налична карта Visa. Тя може да се използва с преведената цифрова валута във фиатна валута за закупуване на някое от нашите 70 милиона места„.

Според btctimes, това се отнася до партньорството с фирмата, стояща зад USDC stablecoin, Circle. Visa цели да интегрира USDC в своята инфраструктура и да позволи на издателите на кредитни карти да използват USD Coin на своите платформи.

Visa стартира и пилотен тест на своето API, предназначено да позволи на банките да предлагат услуги, свързани с биткойн и други цифрови активи.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author