24 април, 2024

Nexo направи дарение в размер на $150 000 на международната неправителствена организация Brink, която подпомага разрастването и усъвършенстването на Биткойн мрежата чрез финансиране, образование и менторство на IT разработчици от цял свят. Средствата ще бъдат разпределени до края на месец март т.г. под формата на грант в подкрепа на вече доказал се Биткойн дивелопър, който ще работи върху поддръжката, сигурността и функционирането на базовия протокол (Bitcoin Core), както и ще бъде включен в различни научни и развойни дейности, свързани с допълнителните функционалности и приложения на Биткойн и сходни проекти.

Дарението от $150 000 към Brink затвърждава ангажимента на Nexo да финансира и подкрепя разработките с отворен код за Bitcoin — оригиналната криптовалута, която създаде индустрия за трилиони долари“, каза Антони Тренчев, съосновател и управляващ партньор на Nexo. „Има изненадващо малко бизнеси в областта на криптовалутите, които се отблагодаряват на общността, разработваща Биткойн, като подпомагат развитието на мрежата. Горди сме, че сме част от този ексклузивен клуб, но също така вярваме, че индустрията трябва да направи повече. Защо например някои от публичните компании, които наскоро започнаха да отделят милиарди за BTC, не заделят малък процент от тези суми, да кажем 0,25%, в подкрепа на развитието на Биткойн протокола?

Радваме се, че още един ключов играч в индустрията подкрепя разработките с отворен код“, добави Джон Нюбъри, съосновател и изпълнителен директор на Brink. „Сигурността на Биткойн зависи от опита и отдадеността на разработчиците на протоколи с отворен код. Създадохме Brink с ясната цел да помогнем на физически лица и бизнес компании в желанието им да подкрепят независимото развитие на Биткойн и винаги сме отворени за помощ в името на тази кауза.

Дарението на Nexo от $150 000 е равно и дори надхвърля предишните ангажименти към Brink от страна на световни компании и организации като Square, Gemini, Kraken и Human Rights Foundation. Чрез него световният лидер, създаден и развиван от българи в България, продължава да подпомага развитието на знания и умения с глобално въздействие и кауза.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author