20 април, 2024

В Google Developers блогът бе обявен Flutter 2сериозен и мащабен ъпгрейд, който позволява на разработчиците да създават „красиви, бързи и портативни приложения на всяка една платформа„. Освен това, може да се използва същата кодова база, за пренасяне на нейтив приложения между цели пет операционни системи – iOS, Android, Windows, macOS и Linux, както и браузъри като Chrome, Firefox, Safari и Edge.

Flutter може да бъде вграден в приложения, свързани с автомобили, телевизори и всякакви други smart home иновации.

Нашата цел е фундаментално да пренасочим начина, по който разработчиците подхождат към разработване на приложения. Искаме те да започват не с избор на платформата, за която е приложението, а с избор на преживяването, което искат да създадат,“ пишат от Google в блога си.

Flutter позволява изработването на красиви преживявания и визии, в които марката и дизайнът излизат на преден план, обясняват също от Google. Техният акцент пада и върху това, че Flutter 2 е бърз и компилира сорс кода към машинен език, а също така и с добрата reload поддръжка, се получава силна производителност на интерпретирани среди. Това позволява да се правят промени, докато приложението работи, което пък означава, че резултатите от тези промени могат да бъдат видени на момента.

Flutter е „отворен“ и има хиляди сътрудници, които работят и допринасят за core фреймуърка, като разширяват екосистемата с още функционалности и пакети.

Цялата информация за Flutter 2 можете да прочетете на официалния блог.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author