24 април, 2024

Българската софтуерна компания Chaos Group, световен лидер в технологиите за компютърна графика, разширява присъствието си в сектора с обновено портфолио от продукти и услуги за фотореалистични изображения и анимация. Амбицията на компанията е да предложи цялостни технологични решения за пълния цикъл на работа на 3D артистите и дизайнерите, така че те да могат лесно, бързо и ефективно да визуализират всяка своя идея.

В допълнение към утвърдените си разработки Chaos Group вече предлага и технологии за обработка и достъп до изображения в реално време (Chaos Vantage, V-Ray Vision), онлайн платформа с 3D модели и материали с високо качество (Chaos Cosmos), услуга за лесна и бърза онлайн обработка на изображения (Chaos Cloud) и редица гъвкави предложения към потребителите.

“Във време, когато нуждата от дигитално съдържание нараства стремително, искаме да дадем в ръцете на потребителите готово решение, което да им дава увереност и творческа свобода. Основно предизвикателство в компютърната графика е да се поддържа баланс между бързината на работа и качеството на изображенията. Нашата стратегия е да запазим високото качество, което осигуряват продуктите ни, и да предложим бърз достъп до финалните изображения, лесно преминаване между различни платформи и различни формати за ползване на продуктите ни“ – казва Петър Митев, съосновател на Chaos Group. 

С оглед на визията за създаване на цялостна екосистема от продукти за 3D визуализация, компанията променя и бранд идентичността си, като вече ще оперира под името Chaos. Новата визуална идентичност на семейството от продукти и на организацията е разработена с помощта на британската агенция Uniform. Работата по проекта отнема повече от година и включва редица стратегически и бизнес анализи, които помагат за развитието на цялостната бранд система.

„Новата идентичност на Chaos подчертава разнообразието от продукти и осъвременява представата за това, кои сме ние. С предизвикателната и ярка визия на портфолиото си Chaos затвърждава ролята си, не само на създател на софтуер, а и на център за иновации във визуалната индустрията“ – казва Славка Станкова, Вицепрезидент Маркетинг в Chaos Group.

Преди повече от 20 години Chaos Group печели доверието на дизайнери и 3D артисти по света с първата си разработка Phoenix – симулатор на дим и огън. Продуктът е създаден от основателите на компанията Владимир Койлазов и Петър Митев, състуденти от Факултета по математика и информатика на Софийския университет и съоснователи на компанията. През 2002 г. е представена първата версия на ключовия продукт, рендерът V-Ray, който обработва до фотореалистичност изображения в различни платформи за 3D визуализация. За неговата разработка през 2017 г. Владимир Койлазов е отличен с  наградата на Американската филмова академия в категория „Научни и инженерни технологии“ за цялостен принос към киноиндустрията.

През последните няколко години компанията работи по нови продукти и услуги за обработка на изображения в реално време, онлайн услуги и библиотека от 3D модели. Технологиите на Chaos Group за фотореалистични изображения и анимация се използват ежедневно от водещи студиа за дизайн, архитектура, реклама, кино и специални ефекти. Разработките, създавани в София, оживяват в емблематични филмови заглавия като Game of Thrones, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom и др.

В основния офис на Chaos Group в София работят над 320 души – инженерни екипи, както и екипи за иновации, бизнес стратегии, продажби, маркетинг и връзки с клиентите. Компанията има офиси и в Прага, Лос Анджелис, Токио и Сеул. Основното портфолио на Chaos Group включва водещите рендери за обработка на изображения V-Ray и Corona Renderer, които се интегрират към различни 3D платформи, флуидния симулатор Phoenix FD, услугата за онлайн рендеринг Chaos Cloud, технологията за обработка на изображения в реално време Chaos Vantage, визуализатора за бърз достъп до финални изображения V-Ray Vision, както и онлайн платформата за готови висококачествени 3D модели Chaos Cosmos.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,