24 април, 2024

Делян Мондешки e Executive Vice President & COO в TSD Services! Той ни разказва за своите принципи като успешен лидер и дава ценни съвети за бъдещите мениджъри.

Какво е усещането да сте сред водещите в тази класация?

Разбира се, чувствам се поласкан да бъда част от тази прецизна класация, като същевременно приемам участието ми в нея като признание от колегите и екипите, с които съм работил през годините като мениджър.

Кои са задължителните качества, които един специалист във Вашата професия трябва да притежава?

Всеки мениджър трябва да има набор от комплексни качества, за да бъде успешен. Основните са хъс и ентусиазъм за успех, който да заразява останалите. Умение да успееш да мотивираш екипа си, позитивизъм и постоянство също са много важни. Коректна комуникация и взаимоотношения с всеки един и не на последно място – мениджърът трябва да е удовлетворен от това което прави, да бъде готов да се развива – не само себе си, но и резултатите на своя екип.

Имате ли златно правило, което прилагате в работата си?

Може да звучи малко клиширано, но едно от златните правила, които проповядвам е винаги да бъда наличен за всеки от моя екип, имайки предвид, че именно хората са най-ценният актив за всяка една организация и за всеки един мениджър. Вратата ми е широко отворена по всяко едно време и това води до по-позитивна и продуктивна среда.

Кои са най-добрите начини за справяне с предизвикателствата?

Първа стъпка за справяне с конкретно предизвикателство е правилното му разбиране. След това идва и последващото приоритизиране. Важно е да се овладее и емоцията, така че да се избегне емоционалното решение в определена ситуация и да се извлече максимума от нея.

Съвет към стартиращите във Вашата професия? Как се става успешен в ИТ сектора?

Всеки един мениджър трябва да има желание и страст за успех, воля и умение да създава и развива екипи, както и позитивизъм и постоянство. Като съвет към мениджърите, встъпващи в тези длъжности, бих казал, че трябва с постоянство да следват целите, които са си поставили и да работят стратегически и целенасочено в насока изграждане на успешни екипи и процеси.

Какво си пожелавате в професионален план за 2021 г.?

Пожелавам не само в личен, но и в професионален план на всички в ИТ сектора здраве и много успехи през новата година.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author