23 април, 2024

Малките пациенти на УМБАЛСМ “Пирогов” продължават да сърфират на воля благодарение на Центъра за творческо обучение.  Екипът им направи дарение за пациентите в детските отделения на болницата, което ще позволи малчуганите и техните родители да имат безплатен и неограничен достъп до мрежата.

Всичко това допълва интерактивната среда, в която децата се лекуват. Припомняме ви, че през 2017-та година детските хирургични отделения на болницата бяха преобразени по проекта “Малките герои”, зад който стои Фондация “Америка за България”. Тогава инициативата обедини и много организации,компании, медии и индивидуални дарители, които с общи усилия събраха 400 000 лева за превръщането на болничните стаи в приказни светове и места за супергерои и за малки изследователи на морските дълбини.

От 2017 г. до днес екипът на Център за творческо обучение продължава да помага с техническа поддръжка на интерактивните кътове в детските отделения.

“За децата е важно да бъдат максимално близо до нормалната си среда, до ежедневните си занимания, игри и забавления. Ние в Пирогов се стремим да осигурим комфорт и уют както за тях, така и за техните родители и се радваме , когато срещаме партньори в тази мисия”, каза доц. д-р Христо Шивачев, началник на Клиниката по детска хирургия.

С дарения неограничен достъп до Интернет малките  пациенти ще имат възможност да учат, да се забавляват и да бъдат във връзка със своите приятели, докато специалистите в Пирогов се грижат за тяхното здраве.

“Радваме се, че продължаваме да бъдем част от преобразяването на детското отделение в “Пирогов”.  Защото и ние сме едновременно родители, експерти и обучители. Гостоприемната физическа среда, наред с атрактивните технологии водят до повече увереност и усмивки у децата, които посещават отделението. Основна мисия на Центъра за творческо обучение е подобряване на образователната среда, в която главни участници са именно децата, а те учат навсякъде”, каза Димитър Дряновски, технологичен експерт в Център за творческо обучение и бранд мениджър на LEGO Education за България.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,