19 април, 2024

Представяме ви Мира, Кристина и Мирослав. Мира е студент в трети курс в Американския университет в Благоевград и президент на The Hub. Кристина също е третокурсник, а нейната роля е на вицепрезидент. Мирослав пък е новодошъл в клуба и това е неговата първа година в AUBG. Те са ентусиазирани млади хора, които стоят зад организацията на добре познатия ни хакатон HackAUBG. За предизвикателствата и формата на състезанието, разбираме от тях. 

Как станахте организатори на HackAUBG, което предстои и е съвсем скоро? 

Мира Радославова: Първо нека се върнем малко назад, като споменем, че хакатонър съществува от около 5 години, а оригиналната му форма бе Hack Blagoevgrad, организиран от предшественика начело на The Hub – също студент в AUBG. Ние станахме организатори, когато се присъединихме към The Hub, а хакатонът е ежегодно събитие, организирано от клуба.

Мирослав Йорданов: В общи линии организирането на състезанието е отборна работа и почти всички членове на The Hub участват в подготовката. Имаме различни екипи, които са натоварени с различни задачи и аспекти от хакатона. Имаме отдел за разработка, който отговаря за създаването на средата. Имаме логистичен отдел, който организира самото събитие и кординира всички екипи, а също така имаме и маркетинг отдел, който е натоварен със задачата да промотира събитието и да го популяризира. Общо членовете в клуба са към 40 и всеки прави нещо, свързано с HackAUBG.

Какво можем да очакваме от хакатона? 

Кристина Борисова: Хакатонът е най-голямото ни събитие, за което се подготвяме около 6 месеца, така че да се уверим, че представяме възможно най-доброто състезание. Каним много студенти и млади специалисти за участие в тридневната надпревара, която тази година ще се проведе между 26-ти и 28-ми февруари. Приветстваме всички участници да се присъединят към нас в това приключение и да създадат софтуери и решения за бъдещето. Освен това имаме и специална тема, която не обявяваме преди деня на откриване и в общи линии към хакатона има много голям интерес.

Цялото интервю с Мира, Кристина и Мирослав за предстоящото издание на HackAUBG можете да прочетете в оригинален английски език на devstyler.io

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author