20 април, 2024

Според проучване на Blind 31% от професионалистите от 42 технологични компании заявяват, че влагат само между три и четири часа на ден в работа. По-голямата част от тези служители се грижат и за лични отговорности, независимо дали става дума за вземане на децата от училище или за извеждане на кучето на разходка.

Обаче има и такива като професионалистите в Amazon, които заявиха, че работят повече по време на пандемията и календарите им са пълни, но мениджърите им ги натискат повече.

„Amazon изисква поне 10 часа на ден, с изключение на може би по-малко работа в петъците или повече работа през уикендите.“

Друг служител на Amazon сподели, че работи общо взето от 9:30 до полунощ.

„Въпреки че понякога подремвам от 14 до 16 часа (обикновено без обедна почивка) или извеждам кучетата и 2 часа почивка за вечеря.“

Професионалист от FB добави:

„Ако срещите се броят, тогава 9-10. Ако не … <1 ”

Що се отнася до това как работещите от вкъщи оценяват представянето си спрямо това как шефовете им оценяват представянето им, отговорите от двете страни са малко по-различни, но все пак положителни.

Статистика на Sheets разкрива, че 72% от служителите, работещи отдалечено казват, че вярват, че шефът им се доверява да работят самостоятелно, а 3 от 5 казват, че никога не е трябвало да оправдават работата си, когато работят отдалечено. От друга страна, 99% от работодателите казват, че „понякога“ или „винаги“ се доверяват на служителите си да работят самостоятелно.

Така че, въпреки че и двете групи заявиха, че служителите не работят през цялото време, нито една група не смята, че това е единственият подходящ отговор. Независимо дали сте работодател на работещ от вкъщи или служител изводите са едни и същи:

„Винаги ще има онези, които обграждат„ работа от вкъщи “ със скептицизъм, но докато работата се върши и се върши добре, кой се интересува дали някой разхожда кучето си?!“

Тагове: , , , , , , , , ,