24 април, 2024

Acer показа за пръв път два нови трансформиращи се лаптопа Chromebook, предназначени за нуждите на учениците и други потребители в сферата на образованието. Това са моделите Acer Chromebook Spin 512 и Acer Chromebook Spin 511. Отличително за тези модели са най-новите процесори Intel® Pentium® Silver или Celeron® и тяхната подсилена конструкция, което ги прави идеални за училищната среда. Производителят анонсира също два нови модела 11-инчови лаптопи Chromebook, насочени отново към потребителите в сферата на образованието, както и нов трансформиращ се лаптоп TravelMate Spin B3, отличаващ се със здравина по военни стандарти и специално проектиран да се ползва в учебните часове.

Acer Chromebook 511 (C741L) е 11,6-инчов лаптоп, който подпомага прехода към дигитална среда за обучение. Той има редица функции, полезни както за учениците, използващи устройствата, така и за ИТ администраторите на училищата, които ги обслужват. Компютърната платформа Qualcomm® Snapdragon™ 7c позволява до 20 часа живот на батерията между зарежданията, с което гарантира ефективна работа на системата според нуждите на учениците през целия ден. За да се възползва максимално от Snapdragon 7c, Acer Chromebook 511 предлага и вградена 4G LTE свързаност, която защитава данните на потребителите и осигурява бърз и надежден достъп до учебните приложения в облака. Благодарение на това учениците могат да влизат в часовете и да учат, независимо къде се намират. С тегло от само 1,3 кг, това тънко и леко устройство е достатъчно компактно и учениците от всички възрасти могат лесно да го пренасят, когато не го ползват.

Acer Chromebook 311 (C722) е надеждно устройство с процесор MediaTek MT8183, проектирано да съответства на редица индустриални стандарти за здравина и безопасност, и това го прави подходящ за ученици от всички класове и тези, които ги обучават. Лаптопът покрива напълно стандарта MIL-STD 810H за здравина и може да продължи да работи нормално при изпускане от височина 122 см и натиск със сила 60 кг, което се постига с абсорбиращи сътресенията материали и подобрен вътрешен дизайн. Специално внимание е обърнато на клавиатурата на Chromebook – компонентата, най-силно застрашена от повреда и износване. Тя може да се справи с разливане на вода с обем до 330 ml, а клавишите са механично закрепени с две крилца под шасито, което ги предпазва от изваждане по невнимание и повреда при продължителен натиск.

Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) и Acer Chromebook Spin 511 (R753T) пък са със сензорен дисплей, покрит с Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass , което представлява по-твърдо стъкло с антимикробна съставка за неутрализиране на микроорганизмите, причиняващи миризми и петна. Екранът е устойчив на надраскване и е идеален при споделеното ползване от ученици в най-разнообразна обстановка през целия ден. Acer Chromebook Spin 511 има компактен профил и е с 11,6-инчов HD IPS 1 дисплей във формат 16:9. Acer Chromebook Spin 512 пък е с HD+ IPS дисплей със съотношение 3:2, което осигурява 18 процента повече вертикално пространство в сравнение с дисплей със същия размер на диагонала. В резултат на това учениците могат да видят повече текст, географски карти, снимки или да напишат цялото си домашно, без да се налага да плъзгат екрана надолу.

Най-новото поколение процесори Intel® N4500 и N5100 позволяват на учениците, ползващи двата нови Acer Chromebook, да работят без проблем едновременно с множество приложения и програми, изискващи значителни ресурси. Acer Chromebook Spin 512 и Chromebook Spin 511 имат дълъг живот на батерията, достигащ до 10 часа, за да бъдат на разположение на учащите се целодневно. И двата нови модела имат 360-градусови панти на дисплеите, позволяващо ползването на лаптопите в четири различни режима, с което учениците имат много повече възможности за ползване според конкретната обстановка. Освен това те разполагат с 8MP MIPI камера и могат да заснемат изображения пред устройството в режим на ползване таблет и палатка. Имат също и широкоъгълна 88-градусова HDR уеб камера за ползване по време на онлайн часове и чатове. За да гарантира уединение на потребителя, камерата разполага със закриващо капаче, което може да бъде поставено по всяко време. Новите Chromebook Acer ще се предлагат с капацитет за съхранение на файлове до 64GB чрез eMMC и до 8GB оперативна памет.

Acer TravelMate Spin B3 работи с най-новите процесори Intel® Pentium® Silver и притежава до 12 часа живот на батерията, което позволява на учениците да го ползват през учебния ден, без да има нужда от зареждане. Здравината по военни стандарти и уплътненията, които абсорбират удари, гарантират, че той издържа натиск със сила до 60 кг и материалите му няма да се износят от интензивната употреба. Механично закрепените клавиши също допринасят за устойчивостта на лаптопа: всеки от тях разполага с малки пластмасови крилца, захващащи се за корпуса при опит за издърпване, което помага да се предпази клавиатурата от палавите детски ръце.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,