20 април, 2024

Преди два дни DevStyleR пусна на страницата си анкета, свързана с предпочитанията на разработчиците спрямо зимните спортове и ето какви са резултатите!

Трендът относно практикуването на зимни спортове е 50% на 50%. Това означава, че попълнилите анкетата се разделят между практикуващи зимни спортове и непрактикуващи. Но какво карат практикуващите?

Тук първото място е разделено между ските и майтапчийската опция найлонов плик. И двата отговора са с по 33,3%, а на трето място се нарежда сноуборд с 16,7%. Под опция „Друго“ също гласувалите са 16,7%, а с 0% остава хитът от едно време, позабравеният чук и гек.  Съдейки, че такъв процент от разработчиците са избрали „торбичката“ като средство за зимна забава, може би е индикация, че стандартът в ИТ сектора има голяма необходимост от растеж и заплатите трябва да вървят още нагоре.

Преминавайки нататък, виждаме делба с по 50% между опциите за дневно и нощно каране. Тук стигаме и до въпросът какви напитки консумират разработчиците, когато са на пистата. Класацията притежава следната последователност: Чай (без ром) – 50%; Бира – 16,7%; Греяна бира – 16,7%; Чай с ром – 16,7%. Изключително изравнени резултати, но когато комбинираме второ, трето и четвърто място, и сравним общия резултат с първенецът – чай (без ром), то излиза, че половината от разработчиците консумират алкохол при практикуването на зимни спортове. Това е и причина DevStyleR да ви съветва да бъдете внимателни с карането и консумацията!

Стигаме и до финалния въппрос, а той е къде предпочитат да карат разработчиците? Най-популярен избор е Боровец с 40%, следван от Витоша, Пампорово и Добринище с поделен резултат от по 20%. Уви, един от любимите зимни курорти на българи, а и европейци – Банско, остава с 0% в полезрението на софтуерните разработчици.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author