20 април, 2024

Криптовалутата достигна нови висини след като в неделя скочи до рекордното ниво от 34 800 долара, а инвеститорите продължават да се обзалагат, че цифровата валута е на път да се превърне в основен актив.

Най-новият крайъгълен камък за най-популярната криптовалута в света настъпи преди по-малко от три седмици, след като за първи път прехвърли 20 000 долара, на 16 декември. Bitcoin е нараснал с около 800% от средата на март.

Авансът на биткойн също отразява нарастващите очаквания, че ще се превърне в основен метод на плащане, като PayPal отваря мрежата си за криптовалути.

Валутата „ще е на път да достигне 50 000 долара вероятно през първото тримесечие на 2021 г.„, каза Антони Тренчев, управляващ партньор и съосновател на Nexo в Лондон, която се смята за най-големия криптозаемник в света, съобщават Bloomberg. Институционалните инвеститори, които се връщат на бюрата си тази седмица, вероятно ще повишат цените след покупките на дребно през празниците, казва той.

Биткойнът все по-често е „включен в по-глобални инвестиционни портфейли, тъй като притежателите му се разширяват отвъд технологичните ентусиасти“, пише стоковият стратег на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун.

Биткойн търгува на многобройни борси, една от най-големите от които е Coinbase, която се готви да стане публична, за да се превърне в първата голяма американска борса за криптовалути, изброена на Wall Street.

Множество конкурентни криптовалути използват подобна технология блокчейн или електронна книга. Ethereum, вторият по големина, изстреля до рекордните $ 1014 в неделя.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Author