19 април, 2024

Мъж е построил работещ модел на граплинг куката на Батман само за една година. Устройството стои на китката му и за нула време го отвежда от земята до върховете на дърветата.

Ако някога сте гледали филм за Батман или сте играли Just Cause, сигурно сте си помислили „уау, използването на граплинг кука ще бъде толкова забавно.“ Това е мнението на YouTuber-ът, който е построил устройството. Крайният резултат е граплинг пистолет, който функционира доста подобно на тези, които сме виждали във филми и игри.

Очевидно този модел е доста по-впечатляващ от всички опити до момента. Цялата конструкция се събира на една ръка, включително и захранваният с въглероден диоксид изстрелващ механизъм за куката.

За разлика от някои други домашни опити за такива куки, изработката на JT  може да го върне и на земята. Той контролира посоката и скоростта си с механизъм близо до палеца си.

Съществуват някои  реалните ограничения на куката, такива, с които Батман никога не е трябвало да се справя. Устройството може да бъде трудно за управление – отчасти защото JT се опитва да използва палеца си, като същевременно поддържа цялата си тежест с една ръка.

Оказва се също така, че захващането на граплинг куката към всичко, на което се опитвате да се покатерите, не е толкова лесно, колкото изглежда в Overwatch или Titanfall 2. Това е особено вярно, когато куката се изстрелва от нещо, прикрепено към ръката ви.

Въпреки недостатъците, устройството работи изненадващо добре за нещо толкова малко. Страхотно да се види проект като този. JT e започнал работа и по версия на  изстрелвачките на паяжина на Спайдърмен.

Очакваме с нетърпение да видим следващите му разработки.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,