19 април, 2024

IBM придоби финтех организацията Expertus Technologies, фокусирана върху въвеждането на архитектури за корпоративни плащания. Основана през 2001 г., базираната в Канада компания предлага облачни PaaS услуги на банки, кредитни съюзи и корпоративни играчи. Ежедневно чрез платформата Expertus се обработват над 50 милиарда долара.

От IBM прогнозират, че през следващите няколко години пазарът на консултантски услуги за цифрови плащания в банковото дело и финансите може да достигне стойност от 100 милиарда долара. За голямо име като IBM това прави финтех индустрията наистина примамлива. Ето че Expertus вече е част от IBM Global Business Services и платформата на фирмата ще бъде обединена с финансовите решения на IBM.

Придобиването укрепва портфолиото на IBM като цялостен доставчик на решения за цифрови плащания и ни изкарва по-напред в стратегия на IBM за хибридни облаци и изкуствен интелект,“ казва IBM.

Чрез въвеждането на Expertus, IBM казва, че компанията вече ще може да предлага на финансовите институции „цялостни бизнес процеси, вградени с AI, данни и анализи“, подобрена цена на транзакция и допълнителна експертиза за модернизация на плащанията чрез IBM облак за финансови услуги.

Финансовите институции трябва да балансират по-голямото търсене на сигурни цифрови решения, като същевременно се съобразяват с бързо развиващата се регулация“, каза Марк Фостър, SVP от IBM Services. „PaaS решението на Expertus разширява нашите предложения за плащания в хибриден облак, трансформирайки плащанията и управлението на хазната с AI, така че да дадем на финансовите институции гъвкавост за бързи иновации и поддържане на конкурентоспособност, тъй като потребителските изисквания се развиват.“

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author