19 април, 2024

Google разпознава Upnetix като една от първите Google Developers Certified Agencies в Източна Европа

Upnetix, водеща компания за разработка на софтуер, специализирана в доставката на иновативни софтуерни решения, официално стана член на Google Developer Agency Program. Компанията е една от по-малко от 50 агенции в целия свят, сертифицирани някога от Google. Само три компании в Югоизточна Европа са преминали успешно процеса, а Upnetix е първата и единствена българска компания, получила признанието от Google.

Като официален член на Google Developer Agency Program, Upnetix има възможност да придобие по-задълбочено познаване на Google предложенията за разработване. Някои от основните предимства на програмата включват:

  • Обучения върху най-съвременните технологии за разработка, Google APIs и най-добрите практики
  • Участие в програми за Ранен Достъп
  • Изключителен достъп до ресурсите на Google Partners
  • 1: 1 онлайн поддръжка от Google с цел да се гарантира най-високото качество на приложенията
  • Прегледи на UX за приложения
  • Покани за събития, специално предназначени за агенции за разработка на софтуер

Христо Тодоров, главен технически директор на Upnetix, коментира: „Сертифицирането от Google е голяма чест за нас в Upnetix. Като сертифициран член на Google Developers Agency Program отново се доказахме като водеща компания за разработка на софтуер, посветена на създаването на иновативни решения за международни компании и пазарни лидери като Leica Geosystems, Uniper и Bosch Software Innovations. Нашият фокус ще продължи да бъде разработването на съвременни софтуерни решения, съобразени с най-новите технологии и най-добрите практики, за да поддържаме най-високите стандарти за качество. “

Ива Калчева, Мениджър Бизнес развитие на Upnetix, отговаря на въпросите ни:

Кои са основните технологии, които  компанията Ви използва?

И.К: Разполагаме с екипи от високо квалифицирани iOS, Android, React Native, Java EE, PHP, Node.js и Java Script програмисти. Поддържаме всички популярни и съвременни технологии, като при разработката залагаме на стратегически микс от утвърдени стандарти и процеси и най-съвременни технологии. Екипът ни е съставен от над 120 IT специалисти, като за по-малко от три години от създаването на компанията се превърнахме в едно най-голямото студио за софтуерни разработки в България.

Предвиждате ли разрастване на компанията Ви и в каква посока?

И.К.: В средно- и дългосрочен план целим да изградим силен международен бранд и да затвърдим категорично позициите си в софтуерния бранш не само на европейския пазар, но и в цял свят. В следващите две години планираме отваряне на втори офис в Западна Европа, както и категорично позициониране на пазарите в САЩ и Близкия изток, един от най-горещите пазари в света за разработка на софтуер в момента. Разбира се, всичко това е свързано и с разрастване на екипа, като през 2018 г. планираме да се увеличи с 40% до 50%.

Какво е виждането ви за ИТ средата в България?

И.К.: ИТ идустрията е изключително динамична и бързоразвиваща се сфера, а България е известна в световен мащаб като една от най-добрите локации за установяване и развитие на софтуерен бизнес. Добре разпознаваеми сме заради изключително високото качество на ИТ услугите, конкуретните ни цени и иновативните ни решения. Нещо повече, перспективите и условията за развитие на младите ИТ специалисти в голяма част от случаите са много по-добри в сравнение с тези в чужбина.

С кои Ваши проекти най-много се гордеете и защо?

И.К.: Гордеем се с това, че поддържаме най-високата удовлетвореност на клиента в индустрията, както и с нарастващия списък от доволни клиенти, които ни препоръчват на свои партньори. За двете години от създаването се превърнахме в предпочитан партньор за разработка на софтуер, имаме зад гърба си над 80 успешно завършени проекта за над 55 клиента в цял свят. Сред тях са приложение за градска мобилност с 10 милиона потребители в САЩ, специализирана система за разплащания за един от 3-те основни интернет доставчика в Индия, мобилни приложения за самообслужване за европейски телеком, оценени с 5 звезди в Google Play и App Store.