18 април, 2024

Зед Шоу – световно известният автор и програмист ще презентира за Python специалистите у нас. Събитието ще се състои на 16ти декември (сряда) и ще е на тема ”Past and Present: Comparing Python to Newer Languages for Practical Purposes”. Ще се проведе на платформата Zoom и ще е напълно безплатно след регистрация.

“Ще поема простата задача да напиша автоматизиран тест и ще го използвам, за да сравня Python с по-новите езици Nim, Rust, Go и Zig. Ще говоря накратко за своята стратегия за тестване като самотен разработчик и собственик на бизнес, как разходите са важен фактор за всеки малък и среден бизнес като моя, как тестването намалява разходите ми и след това ще кажа как виждам най-новите програмни езици, които потенциално могат да променят производителността на програмиста “, споделя Шоу.

Зед Шоу е едно от най-известните имена свързани Python.Също така е автор на бестселъри и художник в свободното си време. Той се представя като „автор на различни учебни книги по програмиране, художник, есеист и човек, който се занимава с почти всичко, което намира за интересно“.Книгите му Learn Python The Hard Way, Learn Python 3 The Hard Way, Learn C The Hard Way, Learn Ruby The Hard Way са задължителни за четене за всеки професионалист в тази област. Той е създател и на няколко софтуерни проекта с отворен код като Mongrel, Lamson, Mongrel2 като програмира и пише книги от близо 20 години.

Тук можете да намерите и събитието.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,