26 април, 2024

Amazon Web Services влиза в стратегическо партньорство с BMW Group, съобщиха от технологичният гигант днес. Компаниите ще комбинират силните си страни като лидери в индустрията, за да разработят съвместно облачни решения, които увеличават ефективността, производителността и устойчивостта във всеки аспект от автомобилния жизнен цикъл, от дизайна на автомобила до следпродажбеното обслужване.

AWS предлага най-изчерпателния пакет от облачни предложения, за да позволи на производителите да създават приложения, които присъстват във всяка точка от пътуването на клиента. Комбинирайки експертизата в областта на BMW Group с демонстрираното лидерство на AWS в облака, ние разширяваме нашето въздействие върху автомобилната индустрия, така че заинтересованите страни, от производителите на части до техниците, да могат да се възползват от по-голяма видимост,“, каза Мат Гарман, вицепрезидент по продажбите и маркетинга, Amazon Web Services, Inc. „Тъй като очакванията на клиентите се развиват заедно с автомобилните технологии, автомобилният производител може да разчита на AWS, за да им помогне да се възползват от възможностите и да поемат водещата роля в области като електрически и автономни превозни средства, споделени пътувания, “data services” и др. “

Като част от широкообхватното сътрудничество, BMW Group ще мигрира данни от своите бизнес звена и операции в над сто държави към AWS. Този ход ще обхване редица основни ИТ системи и бази данни на BMW Group за функции като продажби, производство и поддръжка. С подкрепата на AWS Training and Certification, BMW Group планира да обучи до 5000 софтуерни инженери, от компанията, и да сертифицира над 2000 от тях, за AWS услуги, с акцент върху „machine learning” и анализ на данни, за да даде възможност работната сила на компанията за иновации в индустрията.

„BMW Group движи дигитализацията и иновациите в автомобилната индустрия“, каза Александър Буреш, CIO и старши вицепрезидент на BMW Group IT. „Ние използваме данните като основа в начина ни на работа и се радваме да си сътрудничим с AWS за обединяване на нашите таланти, като продължаваме да вдигаме летвата за иновации сред автомобилните производители и да предоставяме вълнуващи нови преживявания за нашите клиенти по целия свят.“

AWS Professional Services и специалистите по данни на BMW Group ще работят със служителите на BMW Group, в полза на бизнеса и разработване на нови решения с възможност за облачни технологии в автомобилната индустрия. Например, фирмите планират да създадат език за програмиране, който е оптимизиран за терминологията, използвана в автомобилната индустрия. Това ще позволи автоматично извличане, обработка и превод на данни от различни текстови източници, като доклади на фабрики, социални медии и чатботове за работа с клиент, с цел осигуряване на по-цялостен поглед върху проблемите за цялата дейност на BMW Групата.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,