24 април, 2024

През изминалата година с помощта на средства събрани чрез благотворителната си програма, Questers успява да подпомогне 9 образователни организации

През 2017 година с помощта на средства събрани чрез благотворителната си програма, Questers успява да подпомогне 9 неправителствени образователни организации, сред които „Заедно в час“, асоциация „Образование и Здраве“, „Хак Враца“ и „Rails Girls Sofia“.

“Преди две години бяхме раздвоени между образование и социални грижи. В последствие решихме, че по-фокусираният подход ще бъде по-ефективен и затова решихме да се насочим към образованието и различни образователни инициативи”, споделят от Questers.

Една от неправителствените организации, с които компанията регулярно си партнира, е „Заедно в час“. Тя е част от глобалната мрежа Teach for All и се стреми да осигури качествено образование за всички български деца. От компанията споделят, че една от любимите им инициативи, чрез които подпомагат дейността на Заедно в час, е благотворителната викторина QuizIT. Тя цели да популяризира каузата за равен достъп до образование сред хора, ангажирани в технологичния сектор и да набере средства за учителите, преподаващи в малки населени места по програмата на Заедно в час.

В продължение на десетилетие технологичната компания Questers управлява благотворителна програма, в която нейните служители взимат активно участие. През последните две години програмата е фокусирана върху подпомагане на различни образователни организации и техните инициативи.

“Няма по-голямо щастие от това да помагаш на някого, да виждаш как се развива и удовлетворението от това, че усилията ти не са напразни. Благотворителната програма на Questers ми дава възможност да помогна на някого, да осъществи мечтите си. В днешния конкурентен свят не е разумно да се пренебрегва значението на образованието – то е от първостепенно значение за бъдещ успех и за разрешаване на различни проблеми, пред които се изправяме.”, споделя Николай Чанев, Senior Web Developer в Questers.

Друга кауза, която Questers активно подпомага през последните 4 години, е Rails Girls Sofia. Чрез организиране на работилници по програмиране и набиране на ментори, организаторите се стремят да привлекат повече жени към технологичния сектор.

Тагове: , , , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар