20 април, 2024

AtScale отбеляза рекорден ръст през третото тримесечие на тази година. За периода от юли до края на септември 2020 г. от компанията отчитат повишаване на приходите с над 150%. Броят на клиентите, които са се доверили на базираната в Силиконовата долина организация, нараства с 20%. Като сред портфолиото на AtScale се отличават имена като Cardinal Health, Rakuten Rewards, Tyson Foods, Toyota и Wayfair.

„Пандемията породи сериозна нужда у компаниите максимално бързо да взимат решения базирани на данните, с които разполагат. Те получават тази възможност чрез нашите инструменти за Business Intelligence (BI)“, сподели Кристофър Линч, главен изпълнителен директор на AtScale.

Вицепрезидентът и генерален мениджър на компанията за Европа – Момчил Михайлов, разказа, че растежът на компанията се дължи на продукта без аналог, предлаган от AtScale, както и на сплотените екипи в Сан Матео, Бостън и София. „Разработената от нас платформа в момента служи на голяма част от организациите, попадащи в списъка на най-големите частни компании в света Global 2000”, добави той.

В основата на забележителните резултати на компанията стои и българският ѝ офис. В него вече работят близо 70 специалисти от ИТ сектора. Родният екип на AtScale, в синхрон с американските си колеги, са отговорни за иновациите в компанията през тази година, както и за осъществяването на ключови партньорства. От лидера в ИТ сферата непрестанно подобряват предлаганите от тях продукти. Последният ъпдейт на софтуера на компанията позволява да се осъществи по-добра съвместимост с различни източници на данни като Snowflake, както и с допълнителни инструменти за Business Intelligence (BI) като Microsoft Excel и Tableau. Съвсем скоро AtScale представи и своя “ROI Calculator for Cloud Data & Analytics”. Тази функция позволява на организациите да изчислят разходите си за съхранение и анализ на данни в „облачното“ пространство.

Също така от AtScale създадоха и поредица от доклади (State of COVID-19) на базата на данните, с които работи компанията. Те разкриват влиянието на пандемията от COVID-19 върху различни сектори на бизнеса. Специално издание бе посветено и на ефекта, върху президентските избори в САЩ през тази година.

Друго важно постижение за AtScale през тази година бе назначението на Сара Геруек като технологичен директор. Тя е съосновател на американската софтуерна компания и носител на престижното отличие „Топ жена в облачните технологии за 2018 година“.

Тагове: , , , , ,