23 април, 2024

Apple отчете рекордни приходи за последното тримесечие в размер на 64,7 млрд. долара.  Това стана ясно след като компанията обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие, приключило на 26 септември 2020 г. Международните продажби представляват 59% от приходите за тримесечието.

„Apple удари тавана на финансовата година, в която всички иновации се случваха в условията на пандемия, с рекорд за тримесечието, воден от рекорд за всички времена за приходи от продажбите на Mac продукти и услуги“, каза Тим Кук, CEO на Apple. „Въпреки продължаващият сблъсък с COVID-19, Apple е в разгара на най-силния си период на въвеждане на продукти досега. Бързият отклик на всички наши нови продукти, водени от първият ни iPhone, който поддържа 5G, беше изключително положителен. От дистанционното обучение до работата от вкъщи, продуктите на Apple са прозорец към света за потребителите, докато пандемията продължава, а нашите екипи посрещат нуждите в този момент с креативност, страст и различни големи идеи, които само Apple може да предостави .”

„Изключителното ни представяне за тримесечието завършва забележителна фискална година, в която установихме нови рекорди за приходи, печалба на акция и свободен паричен поток, въпреки изключително нестабилната и предизвикателна макро среда“, каза Лука Маестри, CFO на Apple . „Резултатите ни от продажби и несравнимата лоялност на нашите клиенти доведоха базата ни от активни устройства до рекорд във всичките ни основни категории продукти. Също така върнахме близо 22 милиарда долара на акционерите през тримесечието, тъй като поддържаме целта си да постигнем нетна неутрална парична позиция с течение на времето. “

Тагове: , , ,