20 април, 2024

Телерик Академия обяви прием за QA програмата си през 2021 година. Чрез нея специалисти от други сфери и студенти могат да се подготвят за кариера в ИТ сектора в една от най-популярните и търсени професии – Quality Assurance инженер (специалист по качеството на софтуера). Програмата е с практическа насоченост, за да насочи курсистите към ключови за бизнеса технологични знания и личностни умения.

С изцяло вечерно обучение, тя е подходяща за работещи и студенти. Кандидатстването в Telerik Academy Alpha QA е отворенo до 11 януари 2021 г. през сайта на Академията. За хората с познания в програмирането, които искат да си осигурят място в програмата още тази година, са предвидени ранно кандидатстване и изпит до 9 ноември. За напълно начинаещите Академията предлага безплатен подготвителен курс.

QA инженерите остават едни от най-търсените ИТ специалисти дори и в настоящата динамична ситуация – веднага след софтуерните разработчици. Това показа нашето проучване за тенденциите в наемането и развитието на талант в ИТ сектора през 2020 г. С програмата Telerik Academy Alpha QA даваме възможност на желаещите да стартират ИТ кариера да придобият нужните знания и умения, докато работят или учат, а безплатният подготвителен курс дава шанс на всеки. Вярваме, че така повече хора ще могат да преследват мечтите си и да си осигурят стабилност в „новото нормално“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Лекциите в Telerik Academy Alpha QA се провеждат 2-3 пъти седмично вечер, което позволява съчетаването им с други ангажименти, като работа и следване. Продължителността на програмата е 6 месеца, а обучението се провежда в малки групи до 40-45 човека с индивидуален подход на преподаване и фокус върху нуждите на всеки курсист. Главен трейнър в програмата е Павлина Колев, QA инженер във Fadata с над 10-годишен опит в областта, а заедно с нея преподават Владимир Венков, технологичен трейнър в Телерик Академия, и Николай Аврамов, софтуерен разработчик „Тестване“ в Automate the Planet. Курсистите ще развиват своите умения и с помощта на гост-лекторите с дългогодишен опит в областта – Невен Динев и Димитър Топузов, QA архитекти в Progress.

В рамките на 6 месеца курсистите поетапно усвояват един от най-популярните програмни езици Java, обектно-ориентирано програмиране, HTML, CSS, JavaScript и писане на качествен код. Тези умения надграждат с най-модерните методи за осигуряване на качеството на софтуера, ръчно и автоматизирано тестване за десктоп, уеб и мобилни устройства, както и работа с най-използваните в сектора QA инструменти.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author