19 април, 2024

Google развали плановете на милиони хора по света, след като едни от най-важните и използвани услуги на компанията бяха съборени от проблем в системата в рамките на около два часа. Като времетраене, може и да не изглежда много, но за повечето потребители с активна работна дейност в рамките на услугите на компанията, то два часа биха могли да са цяла вечност. Проблемите бяха отчетени в Gmail, Google Docs, Meet, Drive, Classroom, Calendar, YouTube, като според сайта Downdetector, най-срещаното оплакване идва от невъзможност за логване.

Интересното е, че общо взето почти всички услуги на Google срещнаха проблеми наведнъж, което вероятно е довело до известно главоболие сред инженерите в компанията, но пък проблемите се решиха за сравнително бързо време. Спрямо Pacific Time часовата зона, сривът стартира около 18:00 следобед и реално засича финала на работния ден и вечерта на Западното и Източното крайбрежие на САЩ, което означава, че проблемът, освен за работещите през нощта, не се е отразил масово по нашите ширини.

Все пак, след известно неведение, към 20:00 Pacific Time от Google изкараха излявление, гласящо, че компаният и най-вече G Suite услугите са имали кратко прекъсване и са в процес на възстановяване.

Спрямо оплакванията в Downdetector, 76% oт подалите сигнал на сайта са имали проблем с логване, а 24% с използване на търсачката на компанията. Вече всичко е наред, но за някои остава горчивият спомен от невъзможността за написване на домашната работа и вероятно последвалото неудобство от оправданието, че голямата корпорация те е възпрепятствала от това да се явиш подготвен за училищния ден. Цитираме и коментар от Downdetector: “Love not being able to do my school work, thanks Google”.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Author