24 април, 2024

Като решение за бюджетните устройства с по-ниско захранване и снижени спецификации, Google изкараха Android 11 Go версия – най новата актуализация на Android Go, която се очаква да ускори стартирането на приложения с цели 20% от предходната версия. Това също така ще позволи извършването на оперативна работа без забавяне и затруднение на устройството.

Също както и с оригинала на Android 11, най-новата актуализация на изданието Go включва подобрения на поверителността. Такива, например, са еднократните разрешения, при които потребителите ще могат да предоставят на приложението достъп до определени сензори като микрофона, камерата или местоположението, само за еднократно използване. Друго решение в полза на поверителността включва опцията “auto-resets”, която се прилага на приложения, неизползвани в продължителен период от време, а освен това 11 Go версията ще включва и “Safe Folder”. Това е ново допълнение за софтуера, в което потребителите ще могат да защитават специфични файлове от отварянето им, чрез 4 цифрен ПИН код.

Android Go бе представен най-напред през 2017 г., като от компанията споделят, че операционната система е инсталирана от над 100 милиона устройства с по-ниски спецификации или т.нар. “entry-level” телефони. Google също така определя, че инициацията за създаването на Go OS идва от възможността повече хора с по-нисък социо-икономически стандарт да използват качествено услугите на Android.

“За да се уверим, че милиарди хора ще имат достъп до компютинг, изчислителна система, важно е да направим така, че “entry-level” устройствата да са напълно функционални смартфони, които могат да работят свободно с мрежата и приложенията,” казва още през 2017 г. Саган Камдар, директор Управление на продукцията на Android.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author