20 април, 2024

Базираната в Братислава борса за криптовалути ETERBASE, разкри за сериозно нарушение на сигурността, причинено от хакери, пробили вътрешната мрежа и откраднали средства от криптовалути на стойност от 5.4 милиона долара, от т.нар. горещи портфейли на компанията.

Горещите портфейли са сметки за криптовалути, които са активно свързани с интернет и ETERBASE използва за захранването на своите операции за обмен в дадена валута, а също така и между различни такива. Средствата са откраднати от шест горещи портфейла, съхраняващи активи на Bitcoin, Ether, ALGO, Ripple, Tezos и TRON.

В поредица от съобщения, публикувани в Telegram канала на ETERBASE, компанията заяви, че е установила атаката, но не е могла да направи нищо, за да я спре. Все пак, ETERBASE споделиха, че са проследили транзакциите, когато са напуснали портфейлите, а в момента проследяват и откраднатите средства, придвижващи се в съответния им блокчейн.

От компанията също така се свързват с различните борси, на които са попаднали откраднатите средства и изискват тяхното замразяване. Към момента, транзакциите са запорирани до края на деня (10-ти септември), но ETERBASE възнамерява да ги възстанови, уверявайки потребителите, че е наличен достатъчен резерв за продължаването на дейността.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author