25 април, 2024

Ако играейки Dota 2, някой ви каже, че сте “залепени” за компютъра, кимнете одобрително и продължете, защото The International Dota 2 Championship достигна рекорд с наградния си фонд от 34 396 000 милиона долара. И продължава да расте.

Създателите на играта, Valve, бяха принудени да отожат най-голямото Dota 2 e-sport мероприятие за годината, поради пандемията COVID-19, като дори не е ясно дали въобще турнирът ще се проведе през 2020 г. Но това само ще даде още време за нарастване на наградния фонд.

Сумата, която ще се разпредели между победителите се образува от самите потребители и закупуването на Dota 2 battle pass, на стойност 9.99 долара. Но има и допълнителни оферти, като $29.35 за отключване на 50 допълнителни нива или $44.99 за прескачане на цели 100 нива наведнъж. Формулата е лесна – докато играчите продължават да закупуват тези пакети (Valve обявиха, че последната дата за тях ще е 19 септември), то сумата за турнира ще продължава да расте. А съдейки по класациите от близките години, то Dota 2 просто не изглежда да става все по-малко популярна. В продължение на няколко години бе най-играната игра в Steam на дневна база потребители, задминавайки драстично CS:GO, а след излизането на Playerunknown’s Battlegrounds, тя отстъпи първото място и премина на второ. Но това може да се отдаде на засилената истерията около новоизлязлата PUBG.

Така или иначе, съществуват стотици класации на стотици сайтове и проучвания относно най-популярните игри, но каквото и да отворим, винаги в топ 10 ще присъства Dota 2, която вече е на седем години и по всичко личи, че дори и след излизането на Dota 3, целият бранд Dota е на прага на придобиването на легендарен статут, какъвто имат StarCraft и Diablo.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,
Author