18 април, 2024

За първи път и с български представител ще се проведе престижният европейски конкурс за компютърни игри EuroPlay. Това се случва благодарение на пловдивското независимо геймстудио The Sixth Hammer, които ще представят страната с тяхната компютърна Moo Lander.

Конкурсът EuroPlay е описван като гейминг вариант на песенния конкурс Евровизия, поради причината, че различните страни на континента излъчват техен представител в международния формат. В случая Moo Lander ще се изправи срещу 14 други участници от 14 европейски държави. Това е пилотната година за конкурса, в чийто правилник е заложена точката, че играта, представител на дадена държава, трябва да е независима, както и близо до завършване и пускане на пазара.

Точно това се случва и с Moo Lander, която е на финалната си права и се очаква до края на годината да бъде напълно готова. Това ни сподели Ясен Багалев, съосновател на пловдивското независимо студио The Sixth Hammer. Той ни разказа, че играта е в разработка от три години, екипът е международно сформиран, но ядрото му е в България, а екзотичната идея в центъра на играта да са кравите и млякото, се е появила още от ученически години, но е “била оставена да прашлясва”.

Е, явно прашлясването е оставено на дълбок заден план, тъй като Moo Lander има шанса да участва в елитната надпревара, а през годините създателите му постоянно са участвали по конкурси, pitching сесии и други подобни мероприятия, в които по думите на Ясен, са успели да получат много ценна обратна връзка и да разберат, че се движат по правилния път.

В първоначалните хрумки около играта и сюжета, Ясен Багалев отбелязва и идеята Moo Lander да е mobile игра. Но след това са осъзнали колко богат геймплей може да се направи и колко добро визуално изживяване – нещо, което mobile форматът не би позволил.

И стигаме до тук. Надпреварата EuroPlay, на която ще имаме българско представителство. Датата е 28-ми август (петък), като стартът е след 20:00 българско време. Конкурсът ще се проведе онлайн, със стрийм в Twitch, Twitter, YouTube и Facebook.
Можете да се запишете безплатно тук, за да получите известие за излъчването. Гласуването е публично и достъпно за всички, така че можете да подкрепите Moo Lander между 20:00 и 21:00 часа.

Видео с представяне на играта: https://youtu.be/iMOqABN08Ks
Moo Lander вече има и активно демо в дигиталната платформа Steam, (можете да го
изтеглите напълно безплатно).

Очаквайте интервюто на DevStyleR със съоснователя на The Sixth Hammer Ясен Багалев.

Тагове: , , , , , , , , , ,
Author