19 април, 2024

Готови ли сте за “Робо Дни 2020„? Двудневното и безплатно образователно събитие ще се проведе на 19-ти и 20-ти септември в Sofia Tech Park, като ще се излъчва на живо онлайн на сайта на организаторите от ПАРА, а също така и във Facebook и YouTube. “Робо Дни” ще разгледа ролята на образователната роботика и ще покаже нейните перспективи за ученици, родители, учители и компании. Присъствието е задължително!

В рамките на събитието, преподаватели, младежи, иновативни компании, представители на държавни институции и предприемачи ще представят образователната роботика под нова светлина. Целите са да се представи обединението на клубовете по образователна роботика чрез отделни панели и учители. Освен това ще се разгледа ролята на STEM в модерното образование, ще бъдат представени български роботи, създадени от младежи, а също така – чрез дискусия ще се подчертае и ролята на бизнеса и възможностите на дуалното образование.

Кристиян Михайлов от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация споделя, че на “Робо Дни 2020”, зрителите ще имат възможност да разберат повече за STEM и как роботиката може да бъде двигател в училищното образование, каква е ролята на дуалното образование и по какъв начин образователната роботика подпомага развитието на младежите в училище.

Въпреки онлайн форматът, неизбежен заради пандемията, организаторите от ПАРА са подготвили изложение във фоайето на сграда “Инкубатор” в Sofia Tech Park, което ще бъде съобразено с всички противоепидемични мерки.

Основен спонсор на “Робо Дни 2020” е компанията Festo, а с организацията помагат и Робо Лига България, Sofia Tech Park, направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столичната община (Innovative Sofia).

Ние от DevStyleR сме изключително щастливи да сме партньори на тази страхотна инициатива, заедно с колегите от Инженер.bg, Trending Topics, Uspelite.bg, БНТ и БНТ 2.

Дизайн партньор на “Робо Дни 2020” е Sales Force Consulting.

Можете да се регистрирате безплатно тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author