19 април, 2024

Next.js става все по-добър. Фреймуъркът, базиран на React, добавя някои подобрения по генератора за статични сайтове в наскоро излязлата версия 9.5. Релийзът също така позволява на разработчиците да се включат в Webpack 5 beta за по-малки и бързи билдове.

Както повечето JavaScript фреймуъркове, Next.js също въведе генераторите за статични сайтове още със своята 9.3 версия. Сега обаче прибавя инкрементален статичен генератор, който осигурява няколко нови опции, като бързото възстановяване (rapid rebuilding) на статичните страници след деплоймънт, вместо необходимостта от възстановяването на целия статичен сайт.

Една от техниките, въведена в новия ъпдейт, позволява на съществуващите статични страници да бъдат пре-рендерирани, тъй като трафикът изисква от тях да се елиминират прекъсванията в достъпа до страниците на сайта. В сравнение с традиционното рендериране на статични сайтове, в случая няма латентност, страниците никога не излизат офлайн и имаме ефективност в работата на базите данни и back-end.

Next.js 9.5 въвежда и устойчиво кеширане за пакетите от страници, използвайки хеша на съдържанието вместо идентификатор за изграждане. Този хеш позволява кеширане на страници, независимо от версията, когато пакетите с JavaScript са непроменени.

На този етап, отзивите за Next.js на технологичната общност са позитивни. Проектът е open source и може да бъде разгледан в GitHub, както могат да бъдат видени и неговите насоки, отправени към тези, които искат да допринесат.

Повече за Next.js 9.5 можете да разгледате в официалния блог на фреймуърка.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,
Author