20 април, 2024

Eлица Цонева спечели награда в категорията “Технологични иновации” в конкурса на БАИТ“Дигитални новатори в образованието”. Елица е учител по информационни технологии в ЧОУ „Томас Едисън“, гр.София.

Преди да започне да се насочи в сферата на образованието, тя е работи дълго време като ИТ специалист, който избира да работи по проекти, свързани с въвеждането на иновативни практики в образованието. През 2017 г. на Елица й хрумва уникалната идея да интегрира и адаптира Agile методологията, широко използвана в ИТ сферата, в специален проект с деца от 4-ти клас. В рамките на този проект децата имат възможност да се запознаят с процесите в една софтуерна фирма, дори да създават софтуерни продукти. Именно с този експериментален проект Елица Цонева и децата участват в конкурса SUPER STEM България и за всеобща изненада грабват приза за първото място.

Именно тази победа става причина Елица да промени своя кариерен и творчески път като стане част от екипа на ЧОУ “Томас Едисън”. Така тя се насочва към технологиите и използването им за прилагане на иновативни практики в училище. По-късно Елица печели съвсем заслужено титлата “STEM Ambassador of Technology” или “STEM посланик – учител по технологии за България”.

В разговора с Елица се усеща нейната мотивация и желание да направи обучението по-забавно, по-качествено, по пълноценно именно чрез използването на новите технологии и иновативни практики.

Как Елица Цонева и нейните колеги от ЧОУ “Томас Едисън” успяват да се справят с преминаването от присъствено към дистанционно обучение?

Какви новости успяват да включат в обучението по време на пандемията?

Какви са плановете за бъдещето?

Вижте повече в интервюто.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,