19 април, 2024

AtScale влезе в ежегодната класация за най-успешни компании на престижното списание Inc.  Компанията, която предлага възможност за виртуализация на данни в облачното пространство, заема челно  място в класацията.

Американската технологична компания AtScale, чиято дейност е в сферата на управлението на големи информационни масиви (big data), откри първия си европейски офис в София през 2018 г. AtScale е лидер в сферата на съхранението и обработката на големите данни, интеграцията им със системи за бизнес интелиджънс (BI), както и в облачна трансформация за бизнеси.

„За нас е изключително признание да сме част от тази елитна класация сред толкова много иновативни компании“, сподели изпълнителният директор на AtScale – Крис Линч. Той добави, че през последната година от AtScale  отчитат огромен ръст в търсенето на платформата им Intelligent Data Virtualization.

Все повече организации преминават към облака (Cloud) като начин за съхранение и обработка на данни. Платформата на AtScale Universal Semantic Layer позволява на бизнес клиенти и специалисти, занимаващи се с обработката на данни да анализират структурирана информация без  да използват други методи. Autonomous Data Engineering пък дава възможност максимално да се увеличи възвращаемостта на всяка инвестиция на организациите, както и да се подобри максимално потребителския опит.

Част от глобалния успех на AtScale се дължи и на българския офис на компанията. Той бе открит преди повече от година и е съставен от едни от най-добрите специалисти в сферата на облачните технологии. Екипът в България продължава да се разраства като плановете на мениджмънта са до края на годината да се увеличи с 50%.

„Признанието от Inc. е свидетелство за усилията, които полагаме, за да задоволим желанията на нашите потребители. Изключително горд съм с това, което постигна и продължава да постига екипa“, каза Момчил Михайлов, вицепрезидент и генерален мениджър на AtScale за Европа.

Някои от компаниите, които се довериха на калифорнийската AtScale са Aetna, Cardinal Health, Home Depot, Rakuten, Tyson Foods и Toyota.

Признанието от Inc. е поредното доказателство за огромния успех на AtScale. През 2020г. от компанията пуснаха своя COVID-19 Cloud OLAP Model абсолютно безплатно, за да помогнат на организациите да се справят с новите предизвикателства, които предизвика пандемията от COVID-19.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,