20 април, 2024

Microsoft предложи обяснение за грешката, която доведе до срив на Chromium Edge, когато Google e зададена като търсачка по подразбиране. Проблемът е, че не се срива, а вместо това е зададен много по-малко популярният Bing.

Сривовете се случваха, когато потребителите въвеждат в адресната лента. Условията за грешката при някои показваха, че между Google и Microsoft в новия Edge е възникнал бъг, който се доставя Bing като търсачка по подразбиране и премахва много функции на Google, които са в Chrome.

По това време Microsoft не обясни причината за сривовете и защо е повлияла само на Edge с Google като по подразбиране. Въпреки това, след като коригира грешката, от компанията съветват потребителите да „възстановят настройките на браузъра, които може да са променили„, за да избегнат проблеми.

Както бе забелязано от Techdows, екипът на Microsoft Edge вече обясни в публикация в Reddit, че неговите „приятели в Google“ помогнали да открият причината за сривовете и дори отметнаха скорошна промяна в търсенето с Google, за да смекчат проблема в Edge.

Нашите инженери откриха, че неразпознат маркер в предложенията за търсене JSON причинява срив на браузъра Edge при въвеждане в адресната лента с Google, зададен като търсачка по подразбиране“, обяснява MSFTMissy, мениджър на общността за Edge.

Свързахме се с нашите приятели в Google, за да видим дали знаят за промяна, която би могла да повлияе на това. След разследването те отметнаха за скорошна актуализация на услугата за търсене на Google, за да помогнат за смекчаване на грешките с Edge„, допълни разработчикът от общността за Edge.

 

Тагове: , , , , , , , ,