20 април, 2024

Изкуството на бизнеса се крие в това да намираш правилните хора и да ги накараш да останат, за да може заедно да създавате нещо гениално.

Повечето софтуерни компании биха представили себе си  на първо място с услугите и продуктите, които предоставят. Но както е казал Стив Джобс: „Технологиите са нищо. Това, което наистина е важно и е много правилно е вярата в хората. Дайте им инструменти и с тяхна помощ ще сътворите нещо прекрасно.“ Ако извадим хората от един бизнес, то той губи всякакъв смисъл. Без стойността на груповия интелект, идейност, мотивация и умения, не технологиите ще спасят света, а технологиите ще имат нужда от спасение. Изкуството на бизнеса се крие в това да намираш правилните хора и да ги накараш да останат, за да може заедно да създавате нещо гениално. Изключително сме горди, че хардуерът и софтуерът на BGO Software са именно нашите вдъхновяващи хора и екипи!

Краят на годината е подходящо време за сантименталности, но точно тогава е и НАЙ-ПЕРФЕКТНОТО време, за да погледнеш назад и да видиш какво си оставил след себе си. В BGO Software сме смели достатъчно да повярваме, че не просто сме оставили, а сме запечатили някоя друга промяна в обществото ни, в България, извън нея, а и в самите нас. И сега, може малко да се отклоним от матрицата, но искаме да покажем, че софтуерът не е това, което беше. ИТ индустрията не е съставена единствено от редове код, монитори, клавиатури и други програмни стереотипи. В духа на наближаващия празник и с добре познатата зимна нотка от новелата на Чарлз Дикенс, нека видим една по-различна страна на софтуерния сектор, вниквайки в същността на BGO Software.

Като софтуерна компания с повече от 10 години опит в ИТ индустрията, в BGO Software се стремим да преосмислим различни сектори чрез иновации и да даваме шанс на повече хора да реализират потенциала си. Но не просто проектираме ПОРЕДНИТЕ технологични решения, а поддържаме бизнес с кауза и изграждаме култура от корпоративни и личностни ценности.

Социално Отговорни Проекти

Тъй като смятаме, че успешният бизнес е този, който достига до обществото, BGO Software инвестира в различни инициативи и кампании. Нашите социално отговорни проекти ни спечелиха второто място в категорията за „Corporate Social Responsibility“ на БББА Годишни Награди 2017. Стремим се да изграждаме положителен имидж, доказвайки, че ИТ индустрията в България значително допринася за развитието на по-добри стандарти, начин на живот и перспективи за развитие. Затова изградихме две академии – Web Academy Пловдив и Web Academy Стара Загора – обучавайки бъдещи ИТ специалисти безплатно.  Създадохме НПО „От любов към България“, с която осъществяваме благотворителни проекти, подобрявайки живота на над 2500 души досега. Полагаме и усилия в развитието на спортната култура в страната ни. Спонсорирахме Националния Баскетболен Турнир за Аматьори на Българско Баскетболно Общество (ББО), а по-късно направихме най-мащабната баскетболна лига за непрофесионалисти у нас – BGO Software Basketball League. в която участват над 50 отбора от цялата страна. Помагаме и за развитието на младежкия футболен отбор – ФК Златоград и спонсорираме участията им в национални и международни футболни състезания.

В BGO Software разбиваме остарели разбирания (като тези, според които програмирането е мъжка професия). Грижим се за развитието на нашите кадри, чрез вътрешнофирмени и външни обучения, включително Kendo UI обучения; Arduino Workshop; Angular тренинги; HR инициативи; серия от лекции като програмиране за непрограмисти и други.

Технологични Решения

Разработваме проекти за водещи организации от различни сфери – ИТ, логистика, здравеопазване, медицински проучвания, счетоводство и финанси и други.

HARP и IRAS – допринесоха за модернизирането на сферата на здравеопазването и медицинските проучвания глобално. Ползват се от Health Research Authority (HRA), Министерството на здравеопазването в Англия. Тази година HARP заслужено ни спечели и първо място по време на годишните награди на Британско-българската бизнес асоциация (BBBA), в категория “Trade and Investment Development between Bulgaria and the UK”.

Clinicubes CTMS – система за управление на медицински процеси, с която искаме да развием здравеопазването в България и света.

IAP – система, подобрявяща и улесняваща управлението на инциденти и аварии на бреговата охрана в САЩ.

Още от самото създаване на компанията през 2008, успяваме да спечелим вниманието на някои от гигантите в различни индустрии. Спазването на устойчиви практики и проекти ни помогна да се установим като Microsoft Gold Partner, Progress Premier Partner, Government Procurement Service Supplier (G-Cloud 5 and G-Cloud 6), бизнес партньор на водеща фармацевтична компания от Fortune 100 и официален доставчик на софтуерни услуги на Health Research Authority (HRA), Министертсвото на здравеопазването във Великобритания.

За да може да развиваме ИКТ бизнеса в страната и да допринасяме за изграждането на един успешен имидж извън България, ние сме:

  • Член на Британско-българската бизнес асоциация (BBBA)
  • Официален член на Българо-швейцарската търговска камара
  • Член на Германо -българската индустриално-търговска камара
  • Част от оперативната програма за европейско финансиране „Една посока – много варианти“

Показахме, че програмистите в България имат знанията и уменията по програмиране, способни да превърнат страната ни в Силициева долина. Като компания с най-голям брой сертифицирани Kendo UI програмисти и консултанти, сме обучили над 150 програмисти от краища на света – Италия, Англия, Турция, ОАЕ, Белгия, Холандия и други.

За да продължаваме да поддържаме имиджа на България като водеща ИТ дестинация, посещаваме, спонсорираме и участваме като презентатори на различни събития в страната и чужбина – EMEA Pug Challenge 2016, EMEA Pug Challenge 2017, ICO Event Amsterdam, CodeMonsters 2017, Java2Days 2017 и други.

Тагове: , , , , , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар