23 април, 2024

IBM обяви, че ще въведе вградено табло за своя публичен cloud за финансови услуги, което ще служи за мониториране на сигурността в работните процеси. Таблото е част от усилията на компанията да разшири своите защитни опции, така че да помогне на различни банки и ISV клиенти (Independent software vendors) в отговарянето на регулаторните изисквания, изискванията за сигурност и устойчивост, докато същевременно отчита и различните натоварвания от работните процеси и множеството архитектури.

Като част от засилването на предоставяните възможности за сигурност, миналата седмица IBM обяви, че придобива компанията за решения в областта на киберсигурността Spanugo. Чрез тяхната платформа и софтуер, в комбинация с публичния cloud на IBM, компанията ще подсигури по-добра проверка на операциите, при това в реално време.

Информацията идва точно в момент, в който IBM готви разширяване на своята клиентска листа, след като към “облака” за финансови услуги на компанията следва да се причислят няколко световни банки, една от които е и голямата BNP Pariba. Припомняме, че втората по големина банка в САЩ, Bank of America, също използва публичните облачни услуги за финансовия сектор на IBM, като дори през изминалата година участваха в разработването му, като партньори на компанията.

С големите финансови институции и технологични партньори, които се присъединяват към нашия Financial Services Cloud, IBM доказва на индустрията и света, че cloud услугите, които предлагаме, са ентърпрайз решение за много различни компании и бизнеси, които подлежат на сериозни регулации. Такива са представителите на финансовите услуги, здравеопазването, авиацията и др. IBM създава платформа с идеята, че важни финансови институции могат да адресират своите регулаторни изисквания, докато участват в съвместната екосистема, която помага на банките и техните доставчици да извършват своите сделки с увереност,” споделя Хауърд Бовил, Старши Вицепрезидент на IBM Cloud.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author