18 април, 2024

Иновативната технология SmartVis Face, която използва данните от системата за видео наблюдение и управление на Milestone Systems – XProtect, осигурява лицево разпознаване по най-строги военни протоколи, но приложимо в реалното ежеднение и върху ценово ефективни устройства като напр. обикновен смартфон.

Технологията на Digital Barriers’ има възможност за разпознаване на лица, дори в особено натоварени условия – т.е. в реални условия и реално време.

Системата SmartVis Face е разработена така, че да отговаря на основните оперативни изисквания на отбраната, сигурността и правоприлагащите органи. Технологията може да се използва и от по-широк кръг потребители в сферата на сигурността като използва информация от софтуера за за видео наблюдение и управление XProtect на Milestone Systems.

SmartVis Face е създадена, за да се използва в строго охранявани зони като част от системи за контрол на достъпа, в електронни пропусквателни пунктове за паспортен контрол, но същата може да намери приложение и за тагване на снимки от тесен кръг приятели в социалните мрежи.

По принцип системите на лицево разпознаване не са създадени да се използват: в нормалното ежедневние; в реално време и при променливо осветление; при изображения от различен ъгъл; и да се използват на ценово ефективен хардуер като IP камери, смартфони и дори устройства, които се носят върху тялото – като гривни и др.

Едно от обещаващите приложения е използването на SmartVis за ID идентификация на водача в превозните средства.

Клиентите, използващи SmartVis, които са водещи имена в областта на отбраната и сигурността, заявяват, че тази технологии променя правилата на играта. Причината е, че осигурява възможност за безкомпромисно и ценово ефективно лицево разпознаване, приложимо в ежедневието.

Според компанията разработчик предимствата на софтуера са:

  • незабавни оперативни ползи;
  • осигурява възможности, които не били налични преди; елиминира човешките грешки;
  • позволява по-добре да бъдат проследявани хора, включени в списъци за проследяване, които вече наброяват десетки хиляди, а не стотици;
  • позволява на организациите да разширят внедряването на технологията значително, за да се справят по-успешно с предизвикателствата в сферата на сигурността и безопасността, с които се сблъскаваме ежедневно;

SmartVis Face има възможност да обработва данни от видео стрийм, на живо или предварително записани. Технологията позволява комбиниране на множество кадри, за да осигурят отлично качество и да отговорят на изискванията на реалния свят.

Тагове: , , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар