24 април, 2024

Lenovo ThinkPad X1 Nano се очаква да е най-лекият модел на компанията досега. То съобщи сайта SlashGear, който се позовава на изтекла информация от производителя.

Още преди Lenovo да поеме щафетата от IBM, марката ThinkPad вече се радваше на спечелена добра репутация заради здравината си и беше насочена основно към потребителите на хардкор компютри, особено тези, които имаха нужда от такива устройства за работа.

„Лек“ е, разбира се, относително да се каже по отношение на модела и  „sub-1KG “ всъщност не помага много. Но за редица лаптопи, дори нещо близко до около 900 гр. може да помогне за облекчаване на тежестта върху гърба или раменете на хората, в зависимост от това как носят лаптопите си.  Моделът е сертифициран под етикета “Athena”на Intel.

Моделът се очаква да излезе с процесор, който също не е официално обявен, но се знае, че е 15W и носи името Tiger Lake. Тайнственото засега CPU се предполага, че ще излезе по-късно тази година. Процесорът ще поддържа до 16 GB LPDDR4X RAM и 2 чисто нови Thunderbolt 4 USB-C порта.

Новият модел лаптоп се очаква също да има детектор за човешко присъствие, което предполага, че компютърът може автоматично да се заключи като мярка за сигурност, ако собственикът реши да се отдалечи.

ThinkPad X1 Nano се очаква да поддържа 5G – нещо все още доста рядко срещано при лаптопите към този момент.  Животът на 48Wh батерия се определя на 17-часа.

Според изтеклите данни, портфолиото на Lenovo за 2020 включва още няколко нови продукта в рамките на линията Think Book. Очаква се и дебют на ThinkPad X1 Fold, който може да се превърне в първия таблет/лаптоп сгъваем хибрид и може изглежда да е единственият такъв засега.

Тагове: , , , , , , , , , , ,