18 април, 2024

Облачно приложение в стил Стар Трек спечели локалното издание на Хакатона на Endava България. Проектът победител е гласово контролирано приложение за организиране на бизнес срещи. То е базирано на последни технологии като Java 8, Spring, Angular 2 и една от най-популярните noSQL бази данни – MarkLogic, както и нашумелия Google API за гласово разпознаване. Идеята зад приложението е да се разработи ефективно решение на реална нужда, което да се използва всекидневно от всеки служител в компанията.

В оспорваната надпревара вземат участие четири екипа. Най-малкият от екипите, съставен от едва трима души, въпреки стреса и умората успява силно да впечатли българското жури и да грабне победата.

Победителите ще представят офиса на Endava България на Глобалния Endava Хакатон през октомври тази година, състезавайки се с най-добрите проекти в компанията от цял свят.

Локацията на провеждане на Глобалния Хакатон на Endava, всяка година е различна. Финалът този път ще се проведе в Белград. Изданието през 2017-та година е шестото по ред. В оспорвана надпревара победителите от всички страни ще се борят за спечелването на голяма парична награда и финансиране за реализация на техния проект.

Мащабният Хакатон на компанията е чудесен начин да се покаже творческото мислене на програмистите, отличната работа в екип дори и под силно напрежение.

Тагове: , , , , , , , , , , ,

0 Коментари

Напиши коментар