24 април, 2024

Apple планира да създаде компютри, включващи свои собствени чипове с ARM-базиран набор от инструкции, които получават одобрението от Linux и Git създателя Линус Торвалдс.

Говорейки по време на срещата на срещата на върха на Linux Foundation, Торвалдс заяви, че вярва, че преминаването на Apple към ARM ще помогне на екосистемата на ARM от гледна точка на разработката на софтуер.

Той каза, че е разочарован от предишни лаптопи с ARM, които не са били конкуренция за Intel x86 системи. Торвалдс заяви, че се надява, че след няколко години ще има система ARM десктоп, достатъчно мощна, за да бъде използвана за развитие.

Досега разработката на ARM се извършва в облака, заяви Торвалдс, позовавайки се на облачната екосистема на Amazon Web Services. Но облачната разработка не е за предпочитане, каза той, поне не от разработчиците на ядрото, добавяйки:

“Не искате просто да разработвате за ARM, а всъщност искате да използвате ARM в ежедневната си работа на работния плот.”

Торвалдс заяви, че се интересува повече от евентуална настолна система Apple ARM през лаптоп, като той вижда лаптопите като предимно нещо, което да се използва при пътуване.

Тагове: , , , , , , , , , ,