19 април, 2024

От 10:00ч. днес на онлайн среща в Zoom беше официално открит #Габрово хакатон. Кметът на Габрово Таня Христова се включи в дискусията, за да стартира официално състезанието и пожела успех на участниците. Домакини на онлайн събитието бяха Маринела Събева от Областен информационен център – Габрово и Леона Асланова от Innovation Starter.

Следващият етап от хакатона е срещата между участниците и менторите. Организаторите представиха календара на онлайн дискусията. DevStyleR е медиен партньор на събитието.

Предстоят ни две месеца усилена работа„, заяви Маринела Събева, Областен информационен център – Габрово. Екипът на хакатона съобщиха, че най-много участници са се включили в категорията за туризъм.

За тазгодишното издание получихме много голяма подкрепа за изключително кратко време. Бих искала да пожелая на всички участници да са здрави, усмихнати и вдъхновени„, каза кметът на Габрово Таня Христова. „Евродепутатът Андрей Новаков ще предостави допълнителна награда, която все още не е обявена„, допълни тя.

Тагове: , , , , , , , ,