20 април, 2024

Онлайн дискусия на тема “Privacy Matters: Поверителност, лични данни и методи на защита по време на пандемия”, ще проведе DevStyleR на 14.07.2020 г. от 19:30 ч.

Доколко дигитализацията крие опасности и какви са те?

Доколко самите ние – потребителите, успяваме да поддържаме хигиена на предоставяне на данни и доколко е възможно да останем необезпокоявани и сигурни относно информацията ни?

Ще разгледаме и аспекта на световната пандемия COVID-19, която силно намали състоянието на световното “Privacy” и доведе до това, че различни институции имат права да ни проследяват с цел всеобща безопасност.

Световното население наброява около 7,5 милиарда души, от които 4,5 милиарда са редовни потребители на интернет и онлайн услуги. Ако човек не е само името си, а един голям пакет с многокомпонентна информация, то можем да си представим за какви невъобразими бази данни иде реч, които всеки ден се предоставят, приемат, обработват, търгуват, крадат и т.н.

Трябва ли да приемаме за нормален и факта, че за да успеят да проследяват поставените под карантина лица, институциите си позволиха да приемат правило, според което могат да имат достъп до абсолютно всички мобилни устройства?

Кои са най-големите опасности и какво трябва да знаем? На всички ни е ясно – използваме ли интернет, използваме ли каквато и да е услуга, то няма как да останем анонимни.

Kак да подходим, така че да минимизираме опасността към себе си и каква всъщност е тя?

Как, кой и защо ни “track”-ва? Какво иска от нас и какво трябва да знаем за това, което волно или неволно му даваме?

На 14.07.2020 г. от 19:30 ч., DevStyleR ще опита да отговори на множество въпроси, касаещи нашето “Privacy” настояще, а отговорите ще рефлектират в “Privacy” бъдещето – което става все по-дигитално и технологично, а съвременните технологии и услуги се хранят с все повече информация и стават все по-гладни.

Бъдете с нас!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author