17 април, 2024

LG Electronics разшири внедряването на своите роботи в болници и повече ресторанти, съобщиха от компанията. LG Cloi Servebot ще бъде разположен в Националната университетска болница в Сеул, за да помогне на персонала да носи медицинско оборудване като кръвни проби, лекарства, отпускани по лекарско предписание, и диагностични реагенти, заяви южнокорейският производител на електроника.

LG заяви, че версията на чекмеджето на робота е подходяща за болници, хотели и офиси, тъй като е с размери 50cm x 50cm x 130 cm и може да носи до 15 кг стоки в трите си чекмеджета. Чекмеджетата имат защитни ключалки и операторите могат също да наблюдават движението на робота, да задават неговия график на движение и да преглеждат историята на използването.

Компанията обясни, че ще използва версията на рафтовете на Cloi Servebot в повече ресторанти, управлявани от партньора CJ Foodville. LG вече разполага със Servebot в някои ресторанти, за да изнесе храна на клиентите, както и друг робот за производство на юфка, наречен Cloi Chefbot.

Роботът тип рафт се предлага в същия размер като версията с чекмеджета. Той поддържа до четири рафта, които могат да носят 20 кг храна и стоки.

Cloi Servebot се предлага с автономна шофираща технология, за да му помогне да открие и да избегне препятствия. Освен това има сензорен екран, който показва различни емоции за взаимодействие с хората. LG заяви, че роботите ще намалят натоварването на човешкия персонал и ще предотвратят ненужния контакт между хората.

LG за първи път обяви разработката на Cloi Servebots още през 2016 г., като първоначално роботът беше създаден за почистване на международното летище Incheon през 2017 година.

Тагове: , , , , , , , , , ,