26 април, 2024

Google Plus официално няма от днес. След като личните акаунти на Google Plus бяха закрити миналата година, Google обяви, че ще замени социалната мрежа за корпоративните потребители с Google Currents. Текущите по принцип са налични от днес и приложенията за Android Plus и Android за Google Plus бяха пренасочени към Google Currents, за да отразят промяната, съобщава 9to5Google.

Currents, предвид фокуса на компанията, са предназначени да помагат на хората в организациите да общуват помежду си. Потребителите могат да публикуват и коментират дискусии и могат да виждат съдържание в “Поток”, подобен на News Feed, който може да бъде класиран по релевантност или хронологично според Google. Администраторите на G Suite също могат да модерират дискусии, ако е необходимо.

През 2018 г. Google започна многофазен процес за изключване на Google Plus, отчасти защото имаше “ниска употреба и ангажираност”. Но компанията също така идентифицира уязвимостите в сигурността, които се вземат предвид в решението ѝ да я закрият (една от които ускори плановете за спиране с четири месеца). Google започна да затваря и изтрива потребителските акаунти в Google Plus през април 2019 г. и стартира Currents в бета скоро след това.

Това всъщност не е първият продукт на Google, наречен Currents. Компанията предлага приложение за списание под това име до 2013 г. През същата година Google преформулира това приложение като Google Play Newsstand, което в крайна сметка беше заменено от Google News.

Тагове: , , , , , , ,