19 април, 2024

Теленор България определи Спас Велинов за своя нов главен директор „Технологии“, който поема поста от Владимир Радойчич, който вече ръководи новосформираното дружество CETIN България. Спас Велинов е професионалист в телекомуникационната сфера, който има 25-годишен опит в индустрията. Той е част от Теленор от 2003 г., като през годините е заемал няколко ръководни позиции в технологичното планиране и изграждането на мрежата, а последната му позиция е директор „Снабдяване и логистика“. Той е сред лидерите на някои от най-сложните проекти за трансформация в историята на компанията. Той е първият главен директор „Технологии“, издигнат като вътрешна за организацията кандидатура.

Спас е сред ключовите фигури в Теленор през последните няколко години и има широк опит и познания в областта на телекомуникациите, наред с дългогодишния му стаж в нашата компания. Искам да го приветствам в новата му ръководна роля в моя екип„, каза Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор.

Г-н Велинов е възпитаник на Техническия университет в София, притежава CMI диплома, ниво 7 по стратегическо управление и лидерство, а също така и магистърска степен по управление от университета в Шефилд.  „Много се радвам и за мен е чест да бъда новият главен директор „Технологии“ на Теленор България. Вълнувам се от неповторимата възможност да предоставя изживяването на най-добрата мрежа за нашите клиенти и да осигуря оперативна ефективност. Очаквам да работя много отблизо с екипа на Теленор и нашите технологични и бизнес партньори„, каза Спас Велинов.

Тагове: , , , , , ,