20 април, 2024

Стартирало на 23 юни и продължаващо до края на юли, събитието HPE Discover 2020 ни среща с интересни личности от света на бизнеса, технологиите и спорта под мотото “Тук сме, за да помогнем”. Сред гостите са също така мотивационни лектори, стратези, хора на риска и такива, които променят правилата на играта. Програмата съдържа над 150 сесии, излъчвани на живо и на запис, интерактивно съдържание, продуктови демонстрации, обучения и онлайн срещи.

„Извънредната обстановка в почти цял свят тази година наложи трансформиране на едно от водещите технологични събития – HPE Discover, във виртуално“, разказва Ираван Хира, генерален директор на Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium.

Той разказва, че за първи път от 2011 г. Насам конференцията, която всяка година привлича хиляди клиенти и партньори на компанията, се провежда на живо – онлайн. Хира отбелязва, че това от друга страна дава възможност също и на по-голяма българска аудитория да участва в десетките срещи, анонсирането на нови технологии, обучения и онлайн дискусии.

“Дистанционната работа и новият начин на комуникация с клиентите и партньорите ни вдъхнови и за първия ни онлайн форум в България Intelligent IT 2020 в навечерието на това забележително събитие в света на технологиите” допълва той.

Ето някои от звездните сесии: Антонио Нери, президент на HPE и светилото в технологичния свят – Джон Чеймбърс, бивш изпълнителен директор на CISCO и настоящ основател и CEO на JC2 Ventures, дискутират помежду си и съвместно с други експерти визията си за бъдещето в контекста на необичайните и паметни предизвикателства на днешния ден. Чуйте какви са прогнозите им в контекста на един edge-to-cloud свят тук!

Фокус панел: „Високи резултати под напрежение“. Дани Хорниголд, дългогодишен спортен коментатор, модерира тематичния панел със спортни икони от ранга на Симон Байлс, трикратна световна шампионка с общо 25 медала, Люис Хамилтън, шесткратен световен шампион от Формула 1 и пилот от екипа на Мерцедес, и доктор Чери Еванс, бивш новозеландски футболист и настоящ психиатър, писател и лектор. Научете какво е емоционалното, психическо и физическо натоварване при работа под напрежение и как да преодолееш и приемеш дискомфорта.

Фокус панел: „Спортният бизнес“. Антонио Нери води дискусия с пет водещи фигури от света на спорта, сред които Кристиан Хорнер, британски автомобилен пилот и ръководител на екипа на Ред Бул във Формула 1, Даниел Леви, английски бизнесмен и собственик на лондонския футболен клуб Тотнъм Хотспър, Рик Уелц, президент на баскетболния Голдън Стейт и един от най-известните бизнесмени в американския спорт, Сузи Волф, ръководител екип на ROKiT Venturi Racing, бивш пилот и първата жена, участвала в състезание на Формула 1, и Тото Волф, CEO и ръководител екип на Mercedes AMG Petronas Формула 1, бивш пилот. Разберете как пандемията е повлияла на бизнеса им и какви са изгледите за възстановяването на спорта.

Фокус панелиВодещи жени в технологиите“. Соледад О’Брайън, известна американска водеща, многократно награждаван журналист и продуцент на седмичното политическо предаване Matter of Fact, е в компанията на бизнес дами, сред които Дженифър Кабалкинто, главен финансов директор на американския баскетболен отбор Голдън Стейт Уориърс и Мира Дейвис, главен директор ИТ и иновации в Тексаската клиника за детско здраве, с които обсъждат лидерството по време на криза, темата за предоставяне на еднакви възможности за развитие на всички служители, независимо от произхода и пола им, и за това как организациите могат да бъдат устойчиви и гъвкави в настоящата динамична обстановка.

Предизвикателствата, които срещаме днес – от осигуряване на нови начини на работа до безпроблемна непрекъсваемост на бизнеса, изискват от компаниите бързо адаптиране чрез нови технологии, стратегически решения и финансова гъвкавост . HPE Discover 2020 има за цел да улесни тези процеси и да покаже, посредством дискусии и добри практики, как организациите могат да постигнат растеж в условията на цифрова трансформация и преминаване към новото нормално“, споделя Ираван Хира.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author