19 април, 2024

Nokia обяви днес, че успешно приключи тестовете с алжирския мобилен оператор Djezzy, използвайки технологията за агрегиране на микровълни, за да подкрепи повишеното търсене на капацитет. В експеримента се използва микровълновото транспортно решение на Nokia с ултрависока мощност от 8,5 Gbps на разстояние от близо 6 километра. С намалената си латентност и високия капацитет, решението ще позволи на Djezzy да предостави невероятна скорост на своите 14,2 милиона абонати.

По време на теста, който се проведе в град Сетиф в началото на тази година, капацитетът беше увеличен от 3.5Gbps на 8.5 Gbps и обхвана разстояние от 5.7 километра, демонстрирайки как технологията за агрегиране на доставчици може да бъде използвана за поддържане на непрекъснато нарастващите изисквания към данните. Това ще стане все по-важно, тъй като алжирският доставчик се подготвя да се справи с нарастването на трафика и 4G уплътняването.

Пробният процес също бележи още един важен момент за Nokia в постигането на такъв многогигабитов капацитет по микровълнова радиовръзка. Решението Nokia Wavence, което беше използвано в изпитанието, предлага иновативни високо широколентови приемо-предаватели за поддръжка на оператори при преминаването им към 5G мрежи. Той също така поддържа евакуация и еволюция на преден ход с многогигабитов капацитет и транспорт с ниска латентност с водещи в индустрията нива на предавана мощност.

Ерик Бурланд, главен директор по цифрови технологии и технологии в Djezzy Алжир, каза: „Това е важно изпитание, което осигурява ултрависоки капацитет, предоставящ на Djezzy солидно решение за Mobile Backhaul. Вярваме, че бързото разгръщане на микровълновите носители ще ни помогне да постигнем целта си за повишаване на eMBB. Той също така ни позволява да подобрим капацитета на мрежата си, за да задоволим нарастващото търсене на мобилен трафик в Алжир.“

Това изпитване показва как технологията за агрегиране на операторите може да се използва за поддържане на непрекъснато нарастващите изисквания за данни, особено в момент, когато връзката е толкова важна„, заяви Джузепе Тарджия, VP MN Transport Unit, Mobile Networks от Nokia. „Радваме се да продължим силното си партньорство с Djezzy по този проект и ще продължим да работим с него ръка за ръка за предоставяне на иновативни решения за микровълнови, които подкрепят бизнес целите му.“

Тагове: , , , , , , , , , ,