24 април, 2024

NASA пусна инструкции с отворен код за 3D-отпечатано колие, създадено да ви помогне да спрете да докосвате лицето си. Причина за създаването на този продукт е да се ограничат шансовете за COVID-19, спирайки да пипаме лицето си. Въпреки това, не винаги е лесно да се избегне този рефлекс.

Трима инженери Jet Propulsion Lab на агенцията създадоха Pulse. Колието има сензор за близост с 12-инчов обхват и вибрационен мотор, който се активира, когато движите ръката си към главата си. Колкото по-близо са пръстите ви, толкова по-интензивни стават вибрациите.

Целта на Pulse е да сведе до минимум разпространението на вируса COVID-19, който може да бъде предаден, ако човек докосне заразената повърхност с ръка и след това докосне или очите, носа или устата си“, казват от NASA JPL.

Можете да изтеглите списъка с необходимите части, CAD проекти за 3D отпечатване на калъфа и указания как да направите колието безплатно. NASA заяви, че е проектирала Pulse да бъде достъпен и лесен за сглобяване.

NASA отбелязва, че Pulse не е проектиран да заменя маски или респиратори. Предполага се, че работи заедно с други мерки за предотвратяване на коронавирус, като поддържане на дистанция от други хора и цялостно измиване на ръцете ви. И все пак това може да се окаже полезно за онези, които просто не могат да спрат да си докосват носовете.

Тагове: , , , , , , , , ,