19 април, 2024

Продукция, финансирана от поддръжниците на To The Bone и Loving Vincent, се оказва, че е първата, която разчита на AI актьор. Докато индустрията се бори с това как да отвори отново безопасно производството си, един филм продължава с водеща актриса, която е имунизирана срещу COVID-19 – защото е робот на име Ерика.

Bondit Capital Media, която финансира номинирания за Оскар Loving Vincent, базираната в Белгия Happy Moon Productions и нюйоркската Ten Ten Global Media се ангажираха да подкрепят b, научнофантастичен филм на стойност 70 милиона долара, за който продуцентите казват, че ще бъде първи, при който се разчита на AI актьор.

b следва историята на учен, който открива опасности, свързани с програма, създадена за усъвършенстване на човешката ДНК и помага на AI жена, която е проектирал (Ерика).

Според визуалния директор Сам Хозе японските учени Хироши Ишигуро и Кохей Огава, които създадоха Ерика в реалния живот като част от изследването си по роботика, също я научиха да действа, прилагайки принципите на метода, действащ на изкуствения интелект.

„При други методи на действие актьорите включват в ролята си собствения си житейски опит“, казва Хозе за Hollywood Reporter. „Но Ерика няма житейски опит. Тя е създадена от нулата, за да играе ролята. Трябваше да симулираме нейните движения и емоции чрез сеанси едно към едно, като например да контролира скоростта на движенията си, да говори чрез чувствата си и да тренира развитието на характера и езика на тялото“.

Първоначално Ерика е дебютирала в различни проекти като филм и новинарско интернет предаване. Продуцентите са заснели част от нейните сцени в Япония през 2019 г. Очакват да заснемат останалата част в Европа през юни 2021 година.

Тагове: , , , , , , , ,