20 април, 2024

Участниците в рубриката #DailyRoutine са много колоритни и представят всеки един аспект от живота на хората от ИТ сферата – от това как минава работният ден на специалистите до техните любими книги. Какво предпочитат най-много да четат участниците в рубриката? Отговорът на този въпрос няма да бъде открит в този материал, но ще представим най-интересните предложения.

Разработчиците и ИТ специалистите четат художествена литература и книги за личностно развитие, но най-много от тях споделят, че биографиите са тяхната страст. Представяме ви други предложения за четене от участниците в рубриката #DailyRoutine.


Крадец на време
от Тери Пратчет

Времето е ресурс. Всички знаят, че трябва да се управлява. А в Светът на диска това е работата на монасите на историята, които го съхраняват и изваждат от местата, където се губи. До места като градове, където никога няма достатъчно време. Но изграждането на първия наистина точен часовник в света започва. Защото ще спре времето. И това ще бъде само началото на проблемите на всеки.

 

 

 

 

4 след полунощ от Стивън Кинг

В полунощ идва точката на равновесие. На опасност. Инсталацията на пълна тишина, когато между два удара на сърцето, алтернативна реалност може да се промъкне като острие между ребрата и да ви пренесе в нов и ужасяващ свят. Четири спиращи сърцето разказа за онзи момент, когато познатият свят се счупи отвъд смисъла, фрагментите се завъртяха далеч от отчаяния, стиснал обхвата на здравия разум…

 

 

 

Интелигентният инвеститор от Бенджамин Греъм

Най-големият съветник за инвестиции на ХХ век, Бенджамин Греъм преподава и вдъхновява хората по целия свят. Философията на Греъм за „инвестиране на стойност“, която предпазва инвеститорите от съществени грешки и ги учи да разработят дългосрочни стратегии.

 

 

 

Прагматичният програмист от Анди Хънт и Дейв Томас

„Прагматичният програмист“ прекъсва нарастващата специализация и технически характеристики на съвременната разработка на софтуер, за да проучи основния процес – приемане на изискване и създаване на работещ, поддържаем код, който радва своите потребители.

 

 

Ефективна Java от Стенли Прата

Търсите по-задълбочено разбиране на езика за програмиране на Java, така че да можете да напишете код, който е по-ясен, по-правилен, по-здрав и по-използваем? Effective Java обединява седемдесет и осем незаменими правила на програмиста –  решения за най-добри практики за програмните предизвикателства, с които се сблъсквате всеки ден.

 

Тагове: , , , , , , , , ,